Usor cu tsunami-ul pe scari.

Toată lumea se bucură la auzul veştii că justiţia a învins. Cătălin Voicu a fost condamnat la 7 ani cu executare din care va sta (teoretic) cinci ani şi ceva pentru că i se va scădea perioada pe care abatman-villain-1920s-mugshot-1-joker petrecut-o în detenţie la începerea urmării penale Un tsunami al bucuriei justiţiare a străbătut, aseară, ţara în lung şi în lat anunţînd victoria justiţie împotriva caracatiţei reprezentate de Voicu şi gaşca lui. Eu zic să ne calmăm niţel şi să gîndim la rece două idei principale:

Prima – Durata procesului. Cîţi ani a durat procesul ăsta trei patru? Oricum prea mult pentru ca să zici ca justiţia s-a desfăşurat cu celeritate.

(sursa imaginii)

Haideti sa ne uitam la celelate procese care sint acum pe rol :

1) Dosarul „I.C.A.” – Dan Voiculescu 1600 de zile

2) Dosarul “Fabrica de zahar” Gheorghe Falca – 2007 zile

3) Dosarul “Privatizarile strategice” – Codrut Seres si Zsolt Nagy

4) Dosarul „Caprioara” – Marian Oprisan 6 ani si 10 luni

5) Dosarul „Loteria I” – George Copos 6 ani si 10 luni

6) Dosarul „Rompetrol” – Dinu Patriciu 6 ani si 7 luni

7) Dosarul „Aparatura medicala pentru penitenciare” – Serban Bradisteanu  6 ani si o luna

Eh acum vreau să aud de la voi ăştia puţini care mă citit cum e cu justiţia în ţara asta?

A doua – Condamnarea lui Costiniu la 4 ani cu suspendare. Păi cum domnule cu suspendare? Păi de ce pentru Voicu cu executare şi pentru Costiniu cu suspendare. Nu sînt la fel de vinovaţi? Chiar nici unui judecător nu îi este ruşine că făcut asta? Sau numai pentru că este judecător el nu poate îndura caznele sistemului penitenciar românesc?

Singurul lucru demn de menţionat din povestea asta este o addendă la discursul lui Liviu Dragnea de sîmbătă. Năstase a plătit pentru toţi dar a dat cu rest şi a trebuit să între şi Voicu. Şi tot el, Voicu a umplut golul lăsat de Năstase în penitenciarul Jilavă.

Deci mai uşor cu tsunami-ul pe scări că se strică tencuiala.

Reclame

Comentarii închise la Usor cu tsunami-ul pe scari.

Din categoria Uncategorized

Comentariile nu sunt permise.