Berea slovaka si troaca romana

Atunci cind intri in troaca, te maninca porcii, spune un proverb romanesc de mare angajment.
Cam asta vad ca se intimpla zilele astea pe la tara romaneasca.
Pentru ca noua romanilor nu ne place sa ne stim ca stam, fie si in timpul liber, tihniti, am avut curiozitatea sa deschid ziarele romanesti, constatind ca, iata, nu duceti lipsa de actiune.
Acum, sincer sa fiu sint lejer nedumerit : unde sintem, in ce an ne aflam,  sintem in plina dictatura sau in plina democratie ?
L-au arestat pe unu’ de la Cangrena n! pentru santaj, macar pe asta sa il inchida daca pe Dan Diaconescu nu au reusit.
Probabil Varanu’ este inspumat mai ceva decit o sampanie Moet & Chandon din aceasta pricina. Mai apoi apar stiri care spun ca CCSB, institutul de sondare al opiniei publice a masluit rezultate la cererea publicului spectator.
Bon pe asta nu o mai cred.

Asta nu inseamna ca unii care s-au asociat cu Dan Voiculescu (nomine odiosa) nu si-o vor fura’o nevinovati pentru ca, nu’i asa, orice atinge un reprezentant al Varanului sau al cvartet-ului Badea – Gadea-Ciuvica-Radu Tudor mucegaieste, se impute si moare. Din pacate sint multi oameni onesti bagati in troaca asta si care nu au prea multe sanse; ori se dezic si reusesc sa iasa din rahat, ori raman acolo si le dam un pai prin care sa respire din cind in cind. Iar exemplele pot continua privind inapoi in istoria recenta la PNG-ul lui Becali si altele.
Pacat ca s-a ajuns aici, pacat ca tara asta a ajuns, privita de departe o troaca, din care o suma de porci se hranesc cu naivitatea politica a romanului satistit de atit rahat adunat la virf si care sta sa cada. Din pacate tot in capul lui.

Anunțuri

Comentarii închise la Berea slovaka si troaca romana

Din categoria Dumb politics

Comentariile nu sunt permise.