Piticii constitutionali

Dezbaterea privind Constitutia este in toi. Stim deja ce va iesi din mintile comisiei care o pastoreste atit de bine. Va fi o lucrare care ne va transporta in timp, dar nu in sensul pe care noi toti il dorim, ci invers.

Ne vom uita cu jiind la Constitutia lui Iorgovan, ca fiind una dintre cele mai bune din epoca aceasta care a inceput in decembrie 1989.

Nu avem a ne mira la ce va scrie acolo, atit timp cit noi, alegatorii, am trimis gasca aia de nulitati in Parlament.

Avem exotici, avem urmariti penal, fini, afini, rude, consilieri personali si alte specii care, nu numai ca nu au nicio legatura cu dreptul constitutional, ci mai mult dovedesc un populism exacerbat de interese meschine si politicianiste.

 

Cu un presedinte slab, Crin Antonescu, si cu o componenta care ma face sa rid de fiecare data cind o citesc, nu ma pot gindi decit piticul lui Lynch, din “Twin Peaks”, care danseaza frenetic in fata agentului Cooper.

Ne va fi mai bine? Raspunsul este: NU! Ne va fi mai rau? Nu avem de unde sa stim, dar vom sti in mod cert ca tot ce se va petrece de la adoptarea acestei Constitutii va fi rizibil si demn de dispret.

Sa nu uitam totusi ca iarasi, dupa 23 de ani, vom avea stema pe steag. Si ma mai mira faptul ca nu au schimbat inca imnul national sau macar ca nu au modificat versurile lui Mureseanu cu privire la Traian.

Asta e tara, asta e politicianul roman. O gluma proasta, spusa la un pahar de surcica de catre vreo trei betivi.

N-ai cu cine, ma! N-ai cu cine!

P.S. Societatea civila a luat chiar in serios propunerea de a participa la dezbaterile forumului constitutonal prezidat atit de profesionist de catre Conf. univ. dr. Cristian PÎRVULESCU si de Lect. Univ. Dr. în cadrul S.N.S.P.A. Claudiu Crăciun pe axa academica. Ce a rezultat din asta ? Un fis, sa ma scuze Andrei Tiut si Codru Vrabie pentru expresie dar asta e rezultatul de pina acum.

Lecturi suplimentare

1) Cum se face, pe scurt, o consultare (constituţională)

2) Alo ! Forumul Constituțional

3) Constituţia Grupului de la Verona. Partea întâi: despre informaţie

4) Revizuirea Constitutiei Traseismul politic nu a fost interzis….din greseala

3 comentarii

Din categoria Dumb politics, Greata cotidiana

3 răspunsuri la „Piticii constitutionali

  1. Claudiu

    nu fâs, fâ-sâ-nâ 😉