Alina Gorghiu–avocat & bibliotecar

Am şi eu printre liberali cîţiva preferaţi pe care îi urmăresc: Andrei Chiliman, primar la sectorul de verde 1, Alina Gorghiu, deputată în plasa “care este” din sectorul 5, şi Ludovic Orban, care a fost un ministru al transporturilor, cel care a cîntat mai mult decît a ministeriat.

Dintre ăştia trei, Chiliman acum e “liberal independent”, asociat cu Vald Moisescu, Diana Tuşa şi conservatorul comunist de dreapta Bogdan Duca, Orban a intrat într-un con de umbră pen’că nu acceptă ideea, de altfel corectă, ca liberalii să fie a cincea roată de la căruţă, şi a mai rămas Alina Gorghiu, fată cu blog şi cu multe idei.

Alina noastră s-a ales în sectorul lui Marean, primarele “care este”, are o activitate laborioasă în Parlament, participă la caricatura aia de comisie parlamentară pentru amendarea Constituţiei şi îşi expune ideile, mai mult sau mai puţin creţe, pe blog.

Acum, eu, personal, am uneori impresia că nu scrie ea pe blogul ăla, cum nu cred că scrie nici pe blogul de la adevărul.ro, pentru că ideile pe care le emană sînt nu numai distractive, dar reuşesc să descreţească frunţi de profesori de pe la Facultatea de Drept, facultate a cărei studentă prodigioasă a fost.

Argeşeancă prin naştere, bucureşteancă de sector 5 prin adopţie, a reuşit să acceadă în politică devreme, astfel încît la alegerile din 2008 să se ajungă deputată. Un amic al meu, care acum e plecat într-o ţară mai bună şi mai normală, îmi spunea la vremea respectivă că afişul ei de campanie, înfăţişînd-o pe ea ţinînd în mînă un receptor de telefon, seamănă cu afişul unei secretare care a fost prinsă de nevasta patronului în timpul unui act ratat. Eu nu-l credeam, timpul i-a dat dreptate, din pacate.

Dacă la alegerile despre care am făcut vorbire mai sus nu am băgat-o în seamă, iată că acum mi-a sărit în ochi activitatea ei. A vrut cu orice preţ să iasă în evidenţă şi să îşi facă bibliotecă în acelaşi sector “care este”. Şi şi-a făcut. A inaugurat-o la 1 septembrie. En passant trebuie să menţionez că Biblioteca Municipală are nu mai puţin de opt (8!) filiale. Și am întrebat şi eu prima dată la ce foloseşte încă o bibliotecă în sectorul ăla? Și mi s-a răspuns că o să fie altfel. Și pe 22 august anunţa cu surle şi trîmbiţe că se va întîmpla marea deschidere pe 1 septembrie şi iar am întrebat care e diferența între biblioteca înfiinţată de ea şi cea municipală. Răspunsul îl aveţi în imaginea de mai jos :

agh

Acum eu ce să zic? Decît că atunci cînd au venit alegerile, surpriză, biblioteca înfiinţată de ea a devenit… – ghici ce? – sediul de campanie al aceleiaşi Alina Gorghiu, ca dup-aia să devină birou deputățesc. Ehh, cum ar spune neamţul, C’est la vie!

Ce ne mai învaţă pe noi dra Alina Gorghiu? Păi, să îi citim cîteva postări de pe site-ul Adevărul:

Votul la 16 ani – serios? Păi, dacă ne uităm la tînăra generaţie, mă scuzaţi, dar pentru unii acordarea dreptului de vot la 21 de ani ar reprezenta o chestie nemaipomenită!

– Apropo de referendumul pentru numărul de parlamentari ne arată că noi sîntem tîmpiți şi ei sînt deştepţi. Că referendumul ăla nu mai contează, pentru că – nu-i aşa? – a fost în legislatura trecută.

Despre ce mai uită sa vorbeasca  Alinuța noastră e următorul lucru: amendamentul aprobat de mînuţele ei proprii şi personale, prin care se spune că poporul poate să vrea referendum şi să strîngă 250.000 de semnături, da‘  tre’ să mai trecă şi prin Parlament, astfel încît Verginel Gireadă să îşi dea cu părerea despre oportunitatea lui. Sau, cu alte cuvinte: nouă ni se frînge în paiș’pe de ce ar vrea poporul, atît timp cît noi, parlamentarii, considerăm că nu e oportun.

Cam asta e cu Alina Gorghiu, avocatul lor în Parlament, că al vostru – da, al vostru, al ălora de pe Calea 13 Septembrie – nu e. E doar un bibliotecar care dă cărţi la împrumut fără a vă cere o legitimaţie.

Si ca sa nu fiu luat de circotas, asta e adresa vestitei biblioteci Gorghiene (lecturati primul paragraf) si asta e adresa biroului ei parlamentar. Care este.#

 

Lecturi suplimentare –  Plecați acasă ! ep.2 si un interviu aparut in Ziare.com fara marca (P) de la publicitate –  Alina Gorghiu: E de mirare ca nivelul disensiunilor in USL e atat de mic

Reclame

Comentarii închise la Alina Gorghiu–avocat & bibliotecar

Din categoria Dumb politics, Greata cotidiana, Political Zombies

Comentariile nu sunt permise.