Frica de procente !

Motto : Almost nobody dances sober, unless they happen to be insane. – H.P. Lovecraft.

Întrebaţi un PDL-ist, din cei care au mai rămas, bă dă voi de ce nu aţi făcut ceva atunci cînd eraţi la putere ? Răspunsul va veni prompt păi nu puteam că aveam numai 53 % în parlament la un moment dat şi asta într-o alianţă cam contra naturii. Argumentul suprem al actualilor PDL-ist este acum, că ăştia care sînt la putere au 70% şi de aia le merge atît de bine. Adevărul e că dacă ne uităm niţel în urmă constatăm că parlamentul nu prea mai contează foarte mult deşi el, parlamentul, crede asta.

Avalanşa de ordonanţe de urgenta pe care onor guvernul le prestează săptămînal arată de fapt că pe de o parte parlamentul nu prea munceşte la ce ar trebui, iar pe de altă parte guvernul deşi are o majoritate zdrobitoare de 70 % nu are încredere în parlament. Să fim clari nu în partenerii de guvernare, în aia nu are încredere deloc, ci în parlament.

Acestea fiind spuse să ne întoarcem la PDL-istul care ne spune că nu putea face nimic atunci, păi, aşa cum spunea un domn mai înţelept decît mine undeva pe o reţea de socializare, păi frate cînd vezi că în alianţa ta de 53 % vezi cîte tălpi ti se pun , îţi iei lopăţica, greblă şi găletuşa şi te retragi în plină glorie la groapa de nisip a opoziţiei lăsînd astfel pe alţii să facă ceeace nu poţi face tu.


Nu a fost cazul PDL pentru că în sfîrşit s-a văzut aproape singur la guvernare. Şi în sfîrşit putea să facă cam ce vrea. Nu a făcut-o alţii la rînd, hai să nu ne mai plîngem şi sa trecem la o reconstrucţie sănătoasa, în schimb, noi ce facem. Aplicăm vechiul şi sănătosul dicton geto-dac – “dacă moare capra mea să moară şi capra vecinului”

Şi pentru că capra vecinului să deţină o înmormîntare fastuoasa, fie îi facem pe cei care vroiau reformă din partid să facă ciocul mic fie dîndu-I afară pentru că nu-I aşa nu avem nevoie de oameni cît de cît credibili care să ne reprezinte în faţa poporului pe care noi îl consider atît de elegant “vulgul cilcotimic (traducere şi adaptare după Adrian Papahagi)”

Păi băieţi ştiu că scriind aici este echivalentul lătratului cîinilor la lună, dar dacă prima dată v-a dat-o la gioale (ca să fiu elegant) a doua oară, acum, curînd în 2014, “vulgul ciclotimic” o să uite că existaţi şi atunci o să vă bucuraţi că aţi luat un glorios şi minunat 5 % din nimic.

A bon enetedeur, salut!

P.S. majoritatea cacofoniilor din acest articol sint voite  (happy face)

Anunțuri

Comentarii închise la Frica de procente !

Din categoria Uncategorized

Comentariile nu sunt permise.