Annyeonghi gaseyo !*

Mă uitam aseară la imagini de la demonstraţia împotriva RMGC. Nu discut acum motivaţiile, ci numai sloganurile care se plimbă pe acolo şi care sînt strigate de lumea de pe acolo.
Sînt de acord că media de vîrsta a manifestanţilor este mică spre tînăra dar…
Dar strigînd “Jos Fascismul Capitalist” nu face decît să spui o tîmpenie. Ori nu înţelegi exact ce înseamnă fascismul şi aici este din cauza şcolii care nu te învaţă ce e bine şi ce e rău în gîndirea politică modernă, fie nu ştii ce însemna capitalismul şi asta e la fel de grav.

jfc
Am făcut armata în timpul comunismului, da, ăla la care visează toţi ăştia care strigă chestia asta şi pentru că am avut rude plecate în occidentul perfid am făcut stagiul la mină. Tot acolo mi-a murit un prieten bun, lîngă mine. Aş putea eu să fiu de acord cu strigătele de luptă ale tinerilor care demonstrează acum? Nu, nu sînt.

Am mai văzut o imagine cu sloganul “Democracy îs a lie”. Păi fraţilor dacă era o minciună democraţia, în momentul în care vă strîngeaţi mai mult de 3 la un loc eraţi săltaţi şi nu mai ştia nimeni de voi aşa, vreo cîţiva ani. Pentru conformitate puteţi vizita RPDC şi să studiaţi Ideile Juche ale luminatului Lider Nord Coreean, după care să petreceţi acolo vreo cîţiva ani. Vă asigur că veţi aprecia faptul că în România puteţi să demonstraţi şi puteţi să strigaţi absolut tot ce vă trece prin cap.

1EMqKQm
Aşadar, dacă tot strigaţi, strigaţi fraţilor la obiect, luptaţi dacă vreţi pentru Roşia Montana, în timp ce alte localităţi gen Baia Mare unde se întîmpla cam acelaşi lucru şi nu contează pentru voi, dar măcar apreciaţi ceea ce aveţi. Pentru că atunci cînd nu veţi mai avea va fi prea tîrziu şi nu veţi mai putea face nimic să întoarceţi timpul înapoi.
Nu capitalismul este fascist ci aplicarea lui în România a fost prost făcută, iar voi ăştia tineri vorbiţi despre ceva ce nu aţi trăit şi nu aţi văzut cum arată cu adevărat – în speţa comunismul. E frumos să îl vezi din afară dar e trist cînd îl trăieşti înăuntru şi constaţi că e o tîmpenie.


Nu vă place democraţia? Se poate rezolva, v-ar face mai multă plăcere o dictatură militară sau un pic de plan cincinal? Se poate rezolva şi asta. Puteţi vizita RPDC pentru totdeauna!

*= La revedere ! in limba Coreeana.

P.S. Pentru curiosi : Ambasada RPDC in Romania

Anunțuri

7 comentarii

Din categoria Dumb politics, Muzica de simbata

7 răspunsuri la „Annyeonghi gaseyo !*

  1. Bre, întotdeauna la un protest împotriva merelor pădurețe se va găsi unul care să urle ”jos barabulele”. Că i s-a părut lui că acolo e locul potrivit să-și facă auzit necazul personal. Alții ies la protest pur și simplu ca să-și dea în cap. Văd o adunare undeva, și se duc și ei, cu toate că nu cunosc motivul, dar poate e rost de ciomăgeală. Că atâta pot.

    Cât despre democrație, în forma ei conceptuală, nu e o minciună, dar la noi, după felul în care e aplicată, e o glumă. Indiferent de culori sau orientări. În România nu mai există oameni cu ideologii politice. Poate așa, printre cetățeni, dar la nivelul celor care o practică, e o vrăeală. Altfel n-am avea câte un exod dintr-ăsta de membri, de fiecare dată când se sucește balanța puterii.

    Adică azi e bine să fim portocalii, suntem portocalii. Ha, ce bine, ce strategii liberale pe noi, wow! Mâine vin socialiștii, schimbăm foaia. Și tot așa.

  2. Ce am observat eu. Oamenii sunt din ce în ce mai nerăbdători să protesteze. Stau şi mă întreb dacă mai contează pentru ce. Nu există o agendă, nu există lideri. Sunt curios de unde a apărut ideea asta, că dacă te duci în stradă, o să opreşti o lege. Legile depind de politicieni, politicienii de alegătorii lor. Alegători cărora li s-a dat şi o să li se mai dea. O mătură, o găleată, un ulei. Sper că nu-şi imaginează cineva că în 2012, Boc a fost dat jos de fîntîna de la Universitate …

  3. Nope. In Cuba trebuie trimisi ca e mai fashionable

  4. Domnule, sa stiti ca-i corecta aia cu corporatismul fascist! e anti-stanga, e din Von Mises si Hayek. Corporatismul e o ideologie ce-a incercat „penetrarea” economica in timpul lui Mussolini, Italia. Fara succes atunci! El duce la socialism, la socialism-corporatist. Nu stiu daca ala cu slogan chiar stia asta sau i-au dat-o stangistii de la critic atac. :))