Despre oameni si ciini.

1) Neputinţa parlamentului şi politicianismul aleşilor a dus la întîmplarea nefericită din data de 2 Septembrie cînd un cîine maidanez a devorat un copil de 4 ani.

Mai pe peşte tot s-au auzit strigăte ca la răscoala din 1907 – cu moarte cîiniilor criminali, ucideţi toţi cîinii, unii mai exaltaţi sugerau utilizarea cianurii de la Roşia Montana pe cîinii din Bucureşti. E frumos că nouă românilor ne-au trebuit numai 23 de ani ca să ajungem la modelul de isterie non neuronală a sfîrşitului de secol 16 începutului de secol 17 cînd se urmăreau vrăjitoare. Înseamnă că sîntem pe drumul cel bun.

La început a fost primarul Băsescu care a spus că vrea să elibereze capitală de chioşcuri amplasate ilegal şi de maidanezi şi a reuşit să o elibereze numai de chioscuri, pentru că de maidanezi nu a putut face prea mult lucru. Celebra Brigitte Bardot a venit într-o suflare în România să îl convingă să nu omoare cîini. Ba mai mult a şi donat vreo 140.000 $ către organizaţii care să poată avea grijă de ei? Ce s-a întîmplat cu cu banii aceia? Păi să ne spune organizaţiile.

Mai apoi a fost un parlamentar numit Marius Marinescu care a propus, în 2007, o lege numită pompos:

PL-x nr. 912/2007
Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cîinilor fără stăpîn.

Parcursul legislative al acestei legi (vezi link-ul de mai sus) este atît de încîlcit încît şi pînă şi Hercule care a depus nu mai puţin de 12 munci ar fi fost descumpănit. Ea a fost adoptată în… ei bine da în 2011 pe data de 22.11.

Aici aveţi lista votanţilor şi cum a votat fiecare, concluziile le trageţi singuri.

Nu pot sa nu observ coeziunea grupului PSD-PNL

Ei bine în data de 25.11 un grup de 70 de deputaţi au depus o sesizare la curtea constituţionala (PDF) referitoarea la legea de mai sus. Ei sînt aceştia:

nume 1

nume 2

nume 3

Curtea Constituţionala le-a dat dreptate în data de 20.01.2012 şi aşa legea a devenit neconstituţională.

“Admite, în parte, obiecţia de neconstituţionalitate formulată şi constată că dispoziţiile art. I pct.8 din Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cîinilor fără stăpîn, astfel cum a fost aprobată prin Legea nr.227/2002, sînt neconstituţionale.”

Încet încet deputaţii au reuşit să amîne legea pînă au îngropat-o de tot şi în data de 18.03.2013 ajunge iarăsi Camera deputaţilor cu adresa numărul L.771/2001 (PDF).

Update : Printre altele puteti citi si asta : Cum a promis USL in 2011 ca nu va accepta niciodata eutanasierea maidanezilor printr-un protocol de colaborare cu ONG-ul lui Marius Marinescu

În ziua de 2 Septembrie a fost omorît un copil de 4 ani de către un cîine maidanez pe un teren viran de lîngă un parc din Bucureşti.

2) Primarul oprescu a cîştiga alegerile cu un program sforăitor, rezultatele se văd în fiecare zi în fiecare sector. Unul dintre punctele din programul lui care a reuşit să cîştige votul bucureştenilor a fost cel cu reglementarea populaţiei de cîini maidanezi din Bucureşti.

Problema e că Primarul Oprescu nu a vrut să lase din mîna o afacere mănoasa şi nu a delegat-o către primărie de sector ci monopolizat-o la primăria capitalei.

Mici detalii : Primarul Sorin Oprescu recunoaște: adăpostul de 100 milioane de euro este făcut de trei prieteni ai fiului său

Astfel încît primarii de sector nu mai au controlul asupra firmelor care fac o afacere doar pe hîrtie cu prinderea cîinilor. Ba mai mult prietenii fiului primarului general au deschis un aşa zis adăpost canin pentru vreo mie de cîini dar acolo nu sînt adăpostiţi decît 100. Aşa că rog locuitorii oraşului bucureşti ca la următoarele alegeri să îl mai voteze o dată pe primarul Oprescu pentru că nu-i aşa şi-a îndeplinit toate obligaţiile.

În ziua de 2 Septembrie a fost omorît un copil de 4 ani de către un cîine maidanez pe un teren viran de lîngă un parc din Bucureşti.

3) Pentru ca cercul începe să se închidă să vorbim şi despre veterinarii care au ataşat crotali de identificare în urechile cîinilor si care se presupune că au fost castraţi. Ei bine oraşul e plin cu catele care au pui şi crotal. Mă gîndesc că medicii veterinari care nu au executat castrarea pentru care au fost plătiţi pot fi identificaţi foarte uşor după numărul de pe crotalul din urechea cîinelui şi traşi la răspundere pentru deturnare de fonduri. Nu ştiu de ce dar nu cred că sînt numai cîteva zeci de cîini şi caţele în acest fel.

În ziua de 2 Septembrie a fost omorît un copil de 4 ani de către un cîine maidanez pe un teren viran de lîngă un parc din Bucureşti.

4) Babele care hrănesc cîini. Şi aici e o problemă. Şi asta ţine de societatea din care este format oraşul ăsta. Trebui să mulţumim industrializării comuniste că blocul a devenit de fapt un sat miniatural pe verticală. Acolo toţi au un cîine la curte, de ce nu ar avea şi aici, dar pentru că nu au unde să îl cazeze îl ţin în curtea blocului.

În ziua de 2 Septembrie a fost omorît un copil de 4 ani de către un cîine maidanez pe un teren viran de lîngă un parc din Bucureşti.

5) ONG-urile – aici cînd spui ONG pentru cîinii fără adăpost spui bani. Mulţi bani. Sînt multe ONG-uri care chiar fac treaba dar sînt şi mai multe, afiliate pe lîngă primarii care nu numai că nu o fac dar iau şi bani pe treaba asta. Lipsa de control al primăriei asupra finanţelor pe care le repartizează acestor organizaţii, lipsa autocontrolului între organizaţiile interesate de această problemă şi lipsa de control asupra donaţiilor pe care le face un cetăţean de rînd au dus la situaţia asta.

În ziua de 2 Septembrie a fost omorît un copil de 4 ani de către un cîine maidanez pe un teren viran de lîngă un parc din Bucureşti.

Citesc tot soiul de chemare la luptă, ce poate face mai bine hack-tivistul român decît grupuri pe FB şi petiţii on line. Isteria a atins zilele astea cote maxime. Dar noi în loc să rezolvăm problema cum trebuie şi cam cum ne învăţa starea de umanitate, aţiţam la ucidere fără discernămînt. Şi dacă ar fi numai asta, dar nu o vor face cei care au şi propus metodele ci o deleagă către alţii. Către autorităţile de exemplu care nu au reuşit în atîţia ani să rezolve o problemă.

Şi eu am cîine şi am avut cîini dar nu cred că în cadrul unei isterii generale vom rezolva problema, nu exaltaţii şi cei care ştiu să profite de situaţie trebuie să cîştige capital politic.

Problema trebuie rezolvată dar cu calm, fără ură şi mai ales cu aplicarea legilor, controlarea banilor şi tragerea la răspundere a celor care au delapidat, minţit şi înşelat aşteptările.

În ziua de 2 Septembrie a fost omorît un copil de 4 ani de către un cîine maidanez pe un teren viran de lîngă un parc din Bucureşti.

Anunțuri

3 comentarii

Din categoria Dumb politics, Greata cotidiana

3 răspunsuri la „Despre oameni si ciini.

  1. Deci fi-su lu’ Oprescu a vandut catre un prieten o firma (cine vinde firme?). Prietenul i-a sponsorizat campania lui Oprescu. Prietenul are si o fundatie (de aparare a drepturilor cainilor). Oprescu aduce publicitate pentru ONGul respectiv. Intarile de bani si chelutielile dintr-o astfel de organizatie independenta nu sunt monitorizate. Oare de ce sa dai o spaga primarului cand poti sa i-o dai lu prietenu lu fi-su pe care nu il verifica nimeni?

    Exagerez eu?