Candidatura

Zaveră mare la stînga: Crin Antonescu se ceartă cu Voiculescu prin intermediar, cum îl cheamă… a, da, ăla micu’, Daniel Constantin, florarul de la agricultură.

Încet-încet, o plasă ca de păianjen se întinde în jurul coliderului celei mai de succes alianţe din istoria politică a României.

Trec, en passant, de greaţa pe care mi-o provoacă procentul USL de 70% din parlamentul nulităţilor şi mă uit cum Antonescu a picat într-o capcană abil întinsă de PSD şi de cozile de topor PSD-iste din PNL.

<Begin Moment publicitar>

</End Moment publicitar>

Mă gîndesc la ce vorbeam, acum cîteva zile, cu un amic foarte-foarte bun despre cam cum o să sune anunţul de candidatură a lui Ponta la funcţia de preşedinte:

«Ora 2 din noapte, telefonul lui Victor Ponta sună pe noptieră. Se trezeşte, reuşeşte să îşi găsească ochelarii Maybach, răspunde la telefon și îl aude pe Dragnea care îi spune că trebuie să vină de urgenţă la Vila 24 de la Snagov, pentru o problemă foarte importantă.

Pe drum, Victor se întreabă ce dracu’ s-o fi întîmplat. Cutremur nu a fost, inundaţii nu sînt. Foc? Invazie rusească nu se poate, că i-a zis lui Iliescu că nu se mai poate. Deocamdată. Atunci ce?

Ajunge la Vila 24, i se ia haina şi intră într-o cameră în care vede toată gaşca de baroni locali, în frunte cu Dragnea, Mazăre şi alţii ca ei.

Atunci Dragnea îi spune: “Domnule prim-ministru, tocmai aţi anunţat că veţi candida la alegerile prezidenţiale”.

Victor face ca peştele în apă şi spune: “Păi, eu nu am decît 42 de primăveri, îmi termin cariera!”

Dragnea: “Noi am anunţat deja. Vă rugăm să confirmați sau să infirmaţi ştirea. Din păcate, aici nu avem telefoane şi maşina a plecat, deci va trebui să vă duceţi pe jos pînă la primul telefon, care e la 12 km de locul ăsta, şi să sunaţi dvs., direct, presa, spunînd că nu e adevărat ceea ce noi am transmis. Vreţi să faceţi asta?”

Atunci, Ponta, resemnat, acceptă

Şi uite-aşa începe campania electorală.

Deja primul pas este făcut, apar grupuleţe pe Facebook în care Victor Ponta trebuie să fie preşedinte.

Sloganurile sînt gata:

“Victor Ponta este singurul politician fără pete comuniste în trecutul său. Toţi oponenţii lui au făcut parte din diferite structuri!“

“De anul viitor vom avea alt preşedinte – Victor Ponta, un om care pune accent pe creşterea nivelului de trai în România.”

“E timpul pentru un preşedinte fără -escu în coadă!”

BYeDxT4CYAAvOfQ.jpg large

În tot acest timp, Crin Antonescu devine din ce în ce mai mic, mai tăcut şi mai irelevant.

Ce face opoziţia? #decîtîntreb

keep-calm-and-yes-or-no-

5 comentarii

Din categoria Dumb politics, Greata cotidiana, Political Zombies

5 răspunsuri la „Candidatura

  1. Da, se cearta tusea si cu junghiul !

  2. WTF? “De anul viitor vom avea alt preşedinte – Victor Ponta, un om care pune accent pe creşterea nivelului de trai în România.” este aberanta aceasta afirmatie!!!

  3. Mi se pare ca exagerezi. Ponta e sportiv. Poate sa mearga pe jos multi kilometri. 😀

  4. total de acord cu tot ce ai scris, mai putin, ofcorse, cu „antonescu devine din ce in ce mai mic”. Multe surprize se pot intampla, maestre. Crin nu este nicidecum un candidat terminat la prezidentiale. Au contraire..