Tiritoare

Mici tîrîtoare trăiesc foarte bine în parlamentul româniei. Ele sînt inutile pentru o mare parte din oameni, asemenea micilor şopîrle Gecko ele sînt utile penalilor din partidele care s-au perindat la guvernare în ultimii 23 de ani.

Faptul că sînt dăunătoare societăţii este ubicuu, dar ele nu nu opt fi stîrpite cu una cu două. La fel că zmeii din poveste care au trei capete, deşi tai unul apar altele două în loc. Problema e că acele două capete sînt mai rele şi mai proaste decît cel tăiat.

Societatea e împărţită în trei părţi :
Prima, ecologişti sau cei care susţin că odată stîrpite aceste tîrîtoare lumea lor, de asistaţi social dispare şi vor trebui să muncească pentru ca să se întreţină. Printre ecologişti s-au ascuns şi nişte unii care au probleme cu soluţiile de stîrpire a tîrîtoarelor numite DNA şi Justiţie.
A doua cei care vor să scape de tîrîtoare, care momentan sînt minoritari.
O a treia categorie extreme de bine reprezentată este cei pe care îi doare în cur pentru că au mecanisme prin care reuşesc să nu le pese de ce se întîmpla în jurul lor. Pînă la un moment dat cînd vor constata că drepturile lor, alea băneşti mai ales, sînt dijmuite de tîrîtoare şi atunci se vor revolta. Dar pînă atunci va curge multă apă pe Dîmboviţa.

O notă: tîrîtoarele sînt transpartinice. Nu au un crez politic ci numai propria lor bună stare. Să poată mînca gîndaci în voie şi fără să fie întrebat de sănătate.
Acestea fiind spuse, viitorul ne va rezerva surprize din ce în ce mai mari. De la tîrîtoare care vor abdica la principiul lor şi vor deveni brusc democrate pînă al ecologişti care treziţi fiind din dulcea visare vor trage la răspundere politicile verzi de anihilare a justiţiei. Dar asta se va întîmpla numai cînd ecologiştii vor încerca să înţeleagă că nimeni din lumea asta nu este dator să susţină indolenţa şi lenea unora.
Tiritoarele lucreaza in pasi mici :

Operaţiunile nocturne „Codul Penal” şi „Graţierea”: o lecţie despre cum o mână de iniţiaţi plantează bombe în legi, iar o masă amorfă de parlamentari-butoane aruncă statul în aer.

Pasul 1 – Modificările la Codul Penal şi proiectul legislativ privind graţierea şi amnistia au fost cunoscute înainte de a fi introduse în Comisie de liderii USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta. Oferind diferite scuze ulterioare, niciun lider nu a oferit informaţii mass-mediei despre schimbările care au fost puse la cale. Premierul Ponta a motivat faptul că a plecat la înmormântarea lui Nelson Mandela, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, s-a scuzat prin „incompleta informare” pe care i-au oferit-o colegii. Cu toate acestea, Victor Ponta şi Crin Antonescu şi-au dat acordul asupra modificărilor care au fost făcute la Codul Penal, niciunul necontribuind la transparentizarea procesului legislativ. În privinţa proiectului legislativ privind amnistia şi graţierea, între Ponta şi Antonescu a existat o discuţie, cei doi aflându-se pe poziţii diferite, care se regăsesc şi în modul în care parlamentarii lor au votat în cadrul Comisiei Juridice: PNL – împotrivă, PSD  – pentru. Cei doi lideri au girat practic operaţiunile „Codul Penal” şi „Graţierea”, care au fost duse la îndeplinire de subalternii lor.

Pasul 2 – Informaţi că au liber pentru operaţiunile „Codul Penal” şi „Graţierea”, parlamentarii PNL, PSD şi PC au ignorat regulile de funcţionare ale Camerei Deputaţilor sau au forţat limitele regulamentului pentru a impune în acea noapte convenţia liderilor USL. „Omul din umbră” care a supravegheat procesul legislativ a fost social-democratul Florin Iordache, cel care e executat dorinţa majorităţii parlamentare. Şedinţa Comisiei Juridice a fost convocată în jurul orelor 16.30, în cursul zilei de luni 9 decembrie, fără ca pe ordinea de zi să apară modificările la Codul Penal. Parlamentarii PNL, PSD, PC, UNPR şi UDMR ştiau ce urmează să se întâmple de fapt, motiv pentru care au încercat prin diferite metode să facă procesul legislativ unul opac.

Pasul 3 – Cu acceptul şefilor şi pregătiţi parlamentar, deputaţii jurişti au trecut efectiv la treabă. Şedinţa convocată a fost doar un paravan pentru adevărata miză a zilei de luni, proiectele problemă discutându-se în biroul preşedintelui Comisiei Juridice, Bogdan Ciucă.

Lista tîrîtoarelor :

Victor Ponta, Crin Antonescu (pentru ca a stiut de mizerie si a si cautionat-o dupa care a retractat ca un las), Valeriu Zgonea, Bogdan Ciuca, Viorel Hrebenciuc, Adrian Nastase, Dan Voiculescu, Marian Oprisan, Liviu Dragnea, Sebastian Ghita, Relu Fenechiu, Flroin Iordache (ohohooo omul cu legea de cvorumul de 30 % ), Ioan Chelaru,

A bon entendeur salut!

Anunțuri

Un comentariu

Din categoria Greata cotidiana

Un răspuns la „Tiritoare

  1. Pingback: Tîrîtoarele | Magazin Critic