Scurta de luni XV

O petiţie făcută pe internet semnată de 6000 de oameni său de 100.000 de oameni este egală cu valoare pe care o are frecţia Diana la însănătoşirea unui picior de lemn.

Adică nulă.

Acum, fiecare îşi alege barcă în care vîsleşte. Unii aleg o barcă bună alţii sînt pe un vapor cu zbaturi care are impresia că e transatlantic, iar alţii sînt pe un vapor care stă să se scufunde din pricină că are prea mulţi căpitani şi fiecare dintre ei vrea să tragă de timonă bezmetic, neascultînd de şi de mecanicul din cală care le spune: Bă ! Motorul e gripat, ascultaţi şi la ăia mai mici ca voi! Lăsaţi bă timona şi puneţi mîna să vă gîndiţi la traseu !

În săptămîna în care Primul Ministru al ţării ăsteia a fost într-o vizită de 3 pînă la 5 zile în funcţie de postul care anunţă asta, în Italia, atît Cangrena 3 cît şi Evenimentul Zilei s-au bătut în petiţii pentru doamna aia care a trecut prin ţara noastră în week-end să îl vadă pe Titus. Şi pe Traian.

Doamna a venit, a spus ce a avut de spus şi a plecat. Petiţiile au rămas pe internet şi fiecare dintre iniţiatori urlă ca din gură de şarpe că ele trebuie semnate.

OK? Dar care e finalitatea? Nici una, nici măcar nu e vorba doar de prestigiu ci de cifră, care de fapt e irelevantă. Iar el, prestigiul e cam zdrenţe atît din punct de vedere jurnalistic cît şi de imagine. Şi nu face decît să îi întărite atît pe unii cît şi pe alţii.

Şi faptul că noi, ca popor, ne-am împărţit, irecuperabil între basişti şi uslisti nu face decît să ne arate cît de uşor manipulabili sîntem. Şi unii şi alţii.

Reclame

Comentarii închise la Scurta de luni XV

Din categoria Dumb politics, Greata cotidiana

Comentariile nu sunt permise.