Despre gravide si merdenele.

O gravidă a fost salvată dintre nămeţi ! Bine dar în fiecare iarnă gravidele sînt salvate dintre nămeţi Cinci şoferi au fost salvaţi de la îngheţ. Oook, dar în fiecare iarnă sînt salvaţi şoferi de la îngheţ. Aşa şi ?
O tragedie este suprascrisă de o altă care va să vină. Ce faci? Cum arăţi poporului că eşti stăpînă pe situaţie? Salvezi gravide şi şoferi, declare stare de alertă etc, etc.
Şi astfel poporul va înţelege că tătuca veghează. Asta se întîmpla de 2000 de ani în locurile astea. Nu e vorba de Ponta, Băsescu, Boc, Tariceanu, Năstase şi alţii. Nu! E vorba de toţi!
În momentul în care îşi dau sema că nu există proceduri, nu există norme, nu există putere de decizie la nivel local şi atunci toţi salvează gravide, bolnavi de diabet sau de rinichi care trebuiau să ajungă la spital. Urgent. Că aşa e pe aici. Mai bine arată poporului că salvezi şi anul ăsta bolnavii şi în răstimpul a două ierni să nu creezi norme, să nu aplici măsuri pentru ca la anul să nu mai salvezi gravidă de mai sus. Totul este să ştii să comunici. Dar dacă duci ziariştii la masă şi mănînci fructe de mare în timp de criză cronică nu dă bine în poză. Mai bine cumpărai nişte merdenele de la metrou de la Victoriei şi le mînîci cu ziariştii stînd pe treptele guvernului (cu poze). Dar na, dacă ai consilieri care nu ştiu ce înseamnă merdeneaua, ţi-o furi. Şi pe bună dreptate. A da, şi joacă oină că e sport popular, pe timp de pace, nu cînd trei autostrăzi (trei doamne şi toţi trei) sînt închise pentru că firmele arondate partidului nu au utilaje să le deszăpezească.
Ţara asta nu are norme, dar uneori, în caz de calamitate, urgenţă sau oleacă de zăpadă nu are nici iniţiativă. Aşteaptă să se spună de la guvern ce trebuie să facă!
Aşa cum în anii comunismului în România se dădeau indicaţii preţioase de la partid, aşa şi acum se aşteaptă “decizia autorităţilor” pentru că fără această „decizie”, unii români nu ştiu ce să facă.
Bă, dacă e zăpada cît casa ia o lopată şi dă-o mai încolo. Bă dacă ştii că stai în zonă inundabilă şi autorităţile alea, locale, nu au consolidat digul, ia nişte saci de nisip şi pune-I în faţa uşii poate scapi doar cu nişte umezeală. Fereşte-te de stat că nu ştie ce să facă şi nici nu a ştiut. Este evident asta, după atîţia ani de viscole şi inundaţii. Iar natura te-a înzestrat cu instinctul autoconservării. Poate.
Politicienii nu sînt oameni care să ia decizii capitale pentru că se gîndesc că la sfîrşit urmează nişte alegeri pe care ei vor să le cîştige “ca să fie bine că nu fie rău”.
Pe de altă parte statul nu este dator tot timpul să te salveze, te mai gîndeşti şi tu la propria sănătate şi la propria avere şi faci ceva pentru tine. Te salvezi, pe tine si averea ta.
Aşa că mai uşor cu gravidele salvate pe scări şi şoferii care sînt izolaţi în cîmpie (pînă la urmă nu extratereştri au furat parapetele anti-zapada de pe cîmp şi nici aceiaşi extratereştri nu au tăiat copacii de pe marginea şoselei) că nu ţine.

Aştept cu interes momentul tradiţionalei canicule de vară din Bucureşti cînd domnul Prim Ministru va salva un bătrîn care a făcut lipotimie la statuia aviatorilor şi o gravidă cu dilataţie maximă din cauza temperaturii mai mari ca în talpa iadului din Bucureştii plini de asfalt şi fără de copaci.

Anunțuri

Un comentariu

Din categoria Dumb politics, Greata cotidiana

Un răspuns la „Despre gravide si merdenele.

  1. organizare si iar organizare…lipseste cu desavarsire…