Plicul de spaga.

Plicul de şpagă este un obiect care te însoţeşte de la naştere şi pînă la moarte. La fel ca şi în cazul dosarului cu şina de plicul de şpagă nu scapi decît dacă emigrezi. Nu se socoteşte moartea pentru că şi acolo e nevoie de un plic.
37Plicul de şpagă este un obiect util în lupta cu birocraţia. El reprezintă forma supremă de uşurare a oricărei cerinţe pe care tu sau familia ta ar putea-o avea la un moment dat, începînd cu momentul naşterii şi terminînd cu administraţia cimitirelor sau la crematoriul uman, după cum ţi-e poftă.
Plicul de şpagă este încununarea tuturor reuşitelor tale ca cetăţean al acestei ţări.
El poate fi mai mare sau mai mic, mai subţire sau mai gros. În funcţie de aceste variabile poţi avea diverse reuşite mai mari sau mai mici.
Nu poţi răzbi în ţara asta fără acest plic. Ca şi dosarul cu şina el reprezintă o vertebră din coloana vertebrală a integrităţii naţiei.
Relaţia cu plicul de şpagă este duală, ură – dragoste. Ura este a celui care trebuie să îl umple, dragostea este a celui care foloseşte conţinutul.
Plicul de şpagă este folosit şi de guvernant şi de gunoier. Cînd spun de gunoier nu e nimic peiorativ aici. Ci doar că şi el în foloseşte.1796482_1455817524636763_1226523964_n
Toţi luptă împotriva lui dar în momentul în care se află în faţa fatalităţii apelează la el. Singurii care nu ştiu cum se foloseşte acest obiect sînt birocraţii şi politicienii pentru că aceste două categorii utilizează produsul finit conţinut de către plicul de şpagă. Mai apoi în cazul în care sînt prinşi este evident că totul se rezumă la o răzbunare politică. Normal! Este normal să te răzbuni pe una din cele două categorii de mai sus oferindu-le bani, ei acceptîndu-i şi mai apoi denunţîndu-i.
Ca’asa’i în tenis.

Reclame

3 comentarii

Din categoria Miorita laie laie bucalaie

3 răspunsuri la „Plicul de spaga.

  1. Jax

    Got nothing:( speechless in the snow!

  2. George Visan

    Reprezinta modelul national de succes.

  3. Urâte rânduri, dar cât de adevărate, tu-i mama ei de societate…