Practica îi omoara de mici.

Nici un om politic din România nu spune lucrurilor pe nume cînd se află în partid de frica repercusiunilor, degetului arătat ameninţător sau datului afară pentru că nu e pe linia partidului.
Democraţia în partid e tot atît de vie cît e o molie uscată şi expusă la Muzeul Antipa. Iată o molie, ea reprezintă democraţia în partid.Bineînţeles că sînt aripi în partid dar atunci cînd apar ele trebuie să se sprijine pe nişte membri care au ceva bani.
Mă uitam zilele trecute la reacţiile, altfel îndreptăţite ale unor oameni care spuneau că sosirea lui Marin Anton în PMP este nocivă şi că aşa ceva nu se face după ce domnul ăla a încercat să ajungă la PSD şi pentru că nu a ţinut a ajuns în partidul remorca numit PNL.
Bun, întrebarea era simplă, e să nu domnul ăsta în PMP şi dacă da, de ce este acolo şi de ce a fost primit. Trec peste faptul că PMP încearcă acum în 2014 să reediteze figura PD – PLD şi să absoarbă de pe peşte tot oameni, iar soluţia menţionata şi-a dat roadele in primăvara lui 2012.
Cine sînt comunicatorii PMP?
Eugen Tomac – prea tînăr, prea fără experienţă.
Elena Udrea – cam cum ar fi sunat anunţul sosirii lui Marin Anton din gura ei?
Cristian Preda – vorbeşte bine dar nu spune nimic. Plecat din PDL, stat puţin alături de Forţa Civică şi ajuns la PMP. Evită răspunsuri directe la întrebări simple gen: Bă, ăla e sau nu în PMP? Politicianist, cu discurs de Brucsel (sic).
Adrian Papahagi – din păcate non charismatic şi cu un discurs care uneori stîrneşte ilaritate pentru că nu şi-l poate acorda la nivelul celor care îl ascultă. Nu toţi votanţii opoziţiei sînt cu studii de filozofie, istorie şi SNSPA ci sînt şi mici meseriaşi care s-au săturat de imprevizibilitate fiscală, controale abuzive şi lipsa de coerenţă politică la nivel local şi judeţean. Mai bine rămîne la catedră pentru că face treabă mai bună decît în politică. Elitist.
Teodor Baconschi – prea încrîncenat domnule, nu e vesel omul ăsta niciodată. Sciziparitatea sufletului îl bîntuie în cele mai diverse momente. Elitist, prea elitist.
– Pe şeful cel mare nu îl punem la socoteală, ar fi chiar culmea şi de data asta tot el să comunice? A mai făcut-o o dată şi pentru Boc că deh, guvernul ăla nu era în stare să comunice nici măcar lucrurile bune pe care le-a făcut şi în plus e şi anticonstituţional.

Aşadar ce avem noi aici? Ce avem noi aici? Nişte unii care comunică zero iar rezultatele se văd şi mai ales se citesc. Şi nu sînt deloc plăcute.
Ca să nu mai zic că nu oferă o alternativă la nici un partid din “opoziţie”. Nimic nou, s-a mai văzut pînă acum asta în 24 de ani.
Dacă PMP vrea să fie măcar văzut nu ar trebui să facă aşa ceva pentru că: a micuţ) doar eu ai zis că s-au săturat de partidele “tradiţionale” şi b micuţ) facă o altfel de politică (hmmm, unde am mai auzit eu asta?) şi în final c micuţ) să aleagă nişte oameni care pot susţine linia politică a partidului şi să şi spună ceva căci dacă vin cu exemple din Mises, Hayek şi alţii nu îi vor mai vota şi nici asculta pentru că cei mai mulţi vor fapte domnule, nu vorbe şi exemple din cărţi.
qe8acIo

Se pare că minţile înfierbîntate ale şefilor de partid cred că electoratul din România este acelaşi din 2004 sau din 2009. Ntz, tocmai, electoratul ăla a mai crescut niţel şi nu mai are ca sursă primară de informare televizorul, televiziunile şi ziarele partizane şi mai ales chiar dacă votează, încă, punitiv, totuşi nu uită şi mai votează o dată la fel dar de dată asta nu îi uită nici pe unii nici pe ceilalţi (sper) şi atunci s-ar putea să avem o surpriză mai mare decît cea din 2000 cînd a ajuns WC Tudor în finală mare.

Reclame

3 comentarii

Din categoria Dumb politics, Greata cotidiana

3 răspunsuri la „Practica îi omoara de mici.

  1. Este atat de imprevizibil rezultatul viitoarelor alegeri incat sigur vom fi uimiti de surprizele ce vor aparea. Politica mai inseamna si miscari surpriza si noi aliante de ultimul moment nu numai oamenii din echipa si imaginea lor !

  2. Ba se tratează, Adrian! Numai când boala va produce efecte vizibile, adică după europarlamentare, se va începe tratamentul

  3. Diagnosticul este corect dar boala este netratabilă.