Ping pong cu tara.

În această perioadă nu se mai aplică vechiul principiu dac: “Cînd doi se ceartă al treilea cîştiga.”
Şi nu se poate aplica pentru că al treilea, oricare ar fi el, nu există.
Cearta asta dintre PSD + PC pe de o parte şi PNL pe de altă parte e ca o furtună într-un pahar de apă.
Ăştia joacă ping pong doar de plăcerea de a vedea cam ce se mai spune despre ei.
Presupun că în următoarele zile va apare un sondaj făcut de Dan Sultanescu în care ne va explica că totul este ok şi că să stăm la locurile noastre pentru că partidul veghează pentru noi.
Toate bune şi frumoase dar în ţara asta cine dracului mai guvernează dacă ăştia doi se’ncontreaza non stop?
Şi pînă la urmă cine de cine face mişto aici, PSD de PNL, PNL de PSD sau toţi fac mişto ?
În afară de asta în partea cealaltă, adică a “opoziţiei” ni se arată că de fapt sîntem luaţi de proşti. Ca şi primii, ei cred că nu se observă atunci cînd unul vine în partid şi le pleacă vicepreşedintele.
Citez dintr-un text foarte bun de ieri pe care il recomand :

”Politica nu ar exista fără compromis. E nevoie de negocieri, de paşi înapoi, eventual, într-un joc pe termen lung şi cu mize mari. Dar şi compromisurile au limite după care totul este oportunism greţos, este trădare, este ticăloşie grosieră.”

Se aplică şi primilor şi opoziţiei, de unde rezultă că toţi sînt la fel dar din păcate societatea nu este, încă, capabilă să se strîngă şi să le dea un vot de blam. Acel vot de blam pe care toţi îl merită.

3 comentarii

Din categoria Dumb politics, Greata cotidiana

3 răspunsuri la „Ping pong cu tara.

  1. dynamytejon

    Reblogged this on UN TARAN,DAR CE TARAN!.

  2. Dacă ar fi vorba într-adevăr de o chestiune pueril-dizgraţioasă, i-aş fi zis mai degrabă „furtună în oala de nopate”. Însă treburile „e complicate”.

    Mai guvernăm şi noi ceva?, e o întrebare simpatică şi nimic mai mult. De guvernat se guvernează, dar problema este cum anume se guvernează: conform programului sau conform capriciilor? Şi în acest caz înclin să dau dreptate PNL, chiar şi când resimt puseele ipocrite şi tardive ale lui Crin Antonescu.

    Începând cu structurarea guvernului, cu promovarea unor politici şi obstrucţionarea altora, cu dublarea atribuţiilor şi privilegierea „subalternelor” şi continuând cu insinuările ofensatoare, PSD a întins elasticul unui parteneriat ingrat până la rupere. Asta e certitudine deja. Incertitudinea planează doar asupra celui care va juca rolul de „scapegoat”.

  3. Poate ca nu este un ping pong ci doar un joc de scena pentru razboaiele ce vor urma ! 🙂 !