Greata cotidiana.

Politizarea instituţiilor publice nu a fot inventată de acum vreo cîteva luni ci ea trăieşte cu noi de vreo cîteva sute de ani.
Aşa cum acum vreo 200 de ani, se schimbau domnitorii între ei şi veneau fiecare cu suita lui aşa şi acum. Din 90 încoace toate serviciile publice sînt politizate.

artworks-000027904529-r1oop5-crop
Nu contează dacă este profesionist sau nu dacă ştie despre ce este vorba în instituţie dar este numit. Am o sumedenie de exemple din timpurile mai apropiate care arată faţa hîdă a politizării.

De ce fac asta ? Păi e simplu pentru că nu au încredere în nimeni din afara anturajului lor, iar competenţa este o chestie absolut aleatoare în România. UDMR copyDacă ne uităm numai la guvernul condus de către VVP constatăm că lipsa de cadre şi de competenţe duce la naşterea unei strutocamila politice. Prima a fost USL, a doua e alianţa PSD-ului cu acea celulă malignă numită Partidul Conservator la care s-au adăugat voluntar curvele politicii române, UDMR. Din această orgie ce poate rezulta ? Numai haloimas-ul natural în care ne zbatem din 1990 încoace fără de care noi nu am mai fi numiţi români.
Şi în plus pot da vina oricînd pe vechea moştenire (Victor Ponta a reuşit să de a vîna pentru problemele din 2013 pe guvernul de dinainte, Ponta I), pentru că pot să facă asta fără să le fie ruşine de noi sau de cei din jur. Aşa gîndesc politicienii români. Şi atunci de ce aş mai vota pe vreunul dintre ei ?

Aş vrea un singur răspuns de la un politician român. Ştiu că nu voi primi dar încerc şi eu marea cu degetul .

Mă uit în jur şi nu găsesc oferta aia de care, de fapt, are nevoie ţara asta şi nu sînt trist, ne merităm soartă pentru că în duminica orbului, o dată în 1990, au votat un comunist pentru că le era frică de viitor. Şi uite cum viitorul i-a înghiţit cu totul.

Reclame

Comentarii închise la Greata cotidiana.

Din categoria Greata cotidiana, Miorita laie laie bucalaie

Comentariile nu sunt permise.