Opozitia ca o mirtoaga obosita.

Citeam azi dimineaţa articolul ăsta unde la final Barbu spune:

Forțele anti-PSD vor da un examen complex în toamnă, locația sa fiind Muntenia și Moldova. Vom vedea în ce măsură structurile de partid care l-au susținut pe Băsescu în 2009 și chiar și în 2004 au rămas în picioare. Vom vedea în ce măsură au contat carismă și elementele comunicaționale specifice candidatului Băsescu. (concluzia 3)

Despre ce vorbim noi aici? Păi dacă întoarcem uşor capul în dreapta vedem „opoziţia” care arată de parcă ar fi căzut de la 500 de metri înălţime şi este spartă în mii de bucăţele. Despre ce candidat cu charismă vorbim aici? Ce candidat care deţine elementele comunicaţionale menţionate mai sus aveam? Ce candidat ar putea fi o locomotivă a unei alianţe anti PSD şi care să o poată trage de la un minor 20 % la ceva de genul 40 %? sondaj inscop

(in sondajul INSCOP [PDF] pentru Europarlamentare, procentul este chiar mai mic)

Întreb asta pentru că eu cred că partidele din „opoziţie” nu se bazează decît pe electoratul propriu. La fel şi PNL dacă ne uităm la procentele lui. Nici un partid din afară arcului guvernamental nu se străduie să atragă nehotărîţi şi/sau unii aşa ca mine care au anunţat din plecare că alegerile sînt nişte momente de relaxare, în alte ţări decît în România.

Nimeni nu vine cu nici o ofertă, cu o chestie care să mă facă, de exemplu, să zic, uite mă hai să studiez măcar oferta ăstora. Nimic. Nula, Zero absolut.

Şi atunci despre ce vorbim? Mai întreb o dată. Cine să le facă campanie dacă ei nu au idee despre ce ar trebui să facă ca să atragă pe cei tineri, sau pe cei care sînt într-atît de blazaţi încît nu îi mai interesează oferta prăfuită a lor.

Mişcă cineva din „opoziţie”? Nu! Crede cineva din „opoziţie” că dacă face un simpozion sau că agită nişte hîrtii în parlament, procentele vor creşte ca armăsarul lui Făt Frumos după ce a înghiţit o găleata de jăratec?

PNL-ul încearcă să mai mişte ceva dar din păcate încă nu a început să deconteze costurile din perioada 011 – 14 ale alianţei cu „social democraţii”. În momentul în care şi PNL va începe să critice guvernarea vor veni şi deconturile. Unii pot uita dar marea majoritate nu va pregeta să aducă minte liderului liberal că şi el a fost părtaş la mizeria numită USL.

Momentan „opoziţia” este o mîrţoaga amărîtă şi costelivă care de abia îşi trage sufletul, iar găleata de jăratec nu este interesată să participe.

Reclame

4 comentarii

Din categoria Dumb politics, Istorie politica, Miorita laie laie bucalaie

4 răspunsuri la „Opozitia ca o mirtoaga obosita.

 1. Pingback: Despre Soare si traditia jelitului. | Tarot Politic

 2. Cum o tot spun de câte ori am ocazia, opoziţia actuală nu şi-a încheiat căutarea locului alocat la „revista frontului”. Despre ritualul alinierii nici nu poate fi vorba, deocamdată. Fiecare partid sau grupuscul îşi negociază cui sine titulatura de lider al opoziţiei, făcând „culcat – salt înainte – culcat” cu ceilalţi pretendenţi. Şi ca o culme a „fruntăşimii” ce-i caracterizează, ignoră că exact ce impută azi liberalilor au practicat ei deunăzi. Cine pe cine trebuie atunci să ierte primul, dacă există cu adevărat, în mintea şi viziunea lor, un interes care depăşeşte orgoliile, aşa cum perorează zi de zi? Raţiunea ar spune că fiecare în parte. Inconştienţa ar spune că celălalt.

  Că tot veni vorba de charismă, dintre Antonescu, Predoiu şi Ungureanu, singurul cu charismă, în accepţia clasică a termenului este Antonescu. Restul sunt surogate ale propriilor vanităţi, purtători de lozinci pe care înfloriturile verbale ocazionale le transformă într-o pălăvrăgeală maniheistă ridicolă.

 3. Jax

  S-o botezam Bator si sa-l amploaiem pe Iliescu pe post de Fefeleaga,poate,poate…

 4. dynamytejon

  Reblogged this on UN TARAN,DAR CE TARAN! and commented:
  Opozitia,inexistenta si oportunista ,dă din …coada? Aha,ceva gen:o căţea in călduri! In rest ? Rahat !