Despre Soare si traditia jelitului.

Motto :  “Farasi ham’wawezi, ndovu mtawalishani.” Ye cannot manage for the horses, with what will ye feed the elephants?  African aphorisms by William Ernest Taylor, 1891.

no braE soare şi frumos afară, 17 grade, păsărelele ciripesc, Academicienele de la ASE se pregătesc pentru sezonul de tricouri fără sutien iar politicienii de alegerile europarlamentare.

Rîul, ramul se veseleşte cînd vede toate aceste pregătiri şi mai ales cum se pregătesc academicienele. Despre politic mai mic de vară. El aşteaptă să fie votat orb este că la fiecare sesiune de băgat votul în urnă.

 

Ieri, mi-au veselit ziua două ştiri. Prima ar fi anunţul mitingului împotriva accizei impuse de Guvernul Ponta nu mai ştiu care număr că a fost propusă în cel în care era aliat cu liberalii şi e pusă în funcţiune în cel în care e aliat cu UDMR. A două ar fi că Elena Băsescu candidează pe locul doi la europarlamentare (e cu titlu de zvon momentan dar tot e haios).

Bine că nici celelalte forţe politice nu sînt mai breze, gen PSD cu doamna domnului Ponta, Daciana, care şi ea candidează, iarăşi, precum şi soţia celui mai tare opozant al puterii, Crin Antonescu, Adina Vălean.

Cintezoii stau pe crăci şi cînta triluri de fericire la auzul acestor veşti. Soarele rîde isteric.

Peste toate astea s-a adăugat şi un email primit ieri de la o adresă cu un nume sugestiv cabinet@.. în care Forţa Civică se laudă că a ajuns în sondaje la 5,1 %. Aici am o singură problemă, cum mă să te lauzi că ai în sondaje 5,1%?

<begin moment folcloric>

USD ar obţine la alegerile europarlamentare 40,4% din voturi, PNL 17,6%, iar PDL 13,7%, potrivit unui sondaj INSCOP, citat de Agerpres.

Potrivit aceluiaşi sondaj, pe locul 4 în clasamentul opţiunilor de vot se situează Partidul Mişcarea Populară cu 9,1%, urmat de Forţa Civică cu 5,1% din opţiuni, UDMR cu 5,1% PPDD cu 4,1%, PRM cu 2,7%, PNŢCD cu 1,7%.

</end moment folcloric>

Cum? E ca şi cum elevul care a dat bacalaureatul e bucuros că a luat nota cinci şi îşi ia diplomă. Mai departe el poate deveni manager sau mai rău politician.

Toate acestea fiind scrise mă întreb ce e în mintea celor care fac treburile astea, clipul Elenei Udrea, pusul EB-ei pe locul doi (noi facem alt fel de politică parcă era sloganul PMP) şi laudă cu procentele alea amărîte de 5, 1 %.

Cum spuneam şi ieri, mîrţoage obosite cărora nu le pasă de cei care i-ar putea vota şi chiar am senzaţia că nici nu vor să fie votaţi ca să păstreze tradiţia jeluitului la români.

Reclame

Un comentariu

Din categoria Dumb politics, Veselie in toata tara

Un răspuns la „Despre Soare si traditia jelitului.

  1. :)) traditiile la care ai facut referrire…. m-am tavalit de ras.