Scurta de luni XXIII

A venit timpul să mă autodenunţ şi să spun că deşi empatizez cu Andrei Pleşu, nu am participat la demonstraţia de duminică împotriva mitocăniei de la Antena 3 şi a cetei lui Piţigoi de acolo.

(sursa spuse.ro)

Cred că un protest în stradă nu îşi va atinge scopul decît dacă vom fi la fel de mulţi ca 1990 împotriva FSN-ului şi a tot ce reprezintă el.

Altfel, avem la îndemîna o sumă de acţiuni care dacă societatea civilă ar fi cu adevărat unită şi lucidă ar avea mai mult efect decît un strigăt în stradă.

Soluţia minune este : Boicotul ! (daţi click cu încredere pe link ca să intelegeţi mai bine)

Boycott-test-banner

a micuţ) În primul rînd ar trebui să renunţaţi să vă mai uitaţi la Antena 3. E simplu, daţi skip la program. Nu discutaţi despre ce spun coţohîrlele alea de Gîdea, Badea, Cuivica & Co.
b micuţ) la fel şi pentru Antena 1, Antena 2 sau cum s-o mai chema ea, Radio Zu, Euforia lifestyle TV, GSP TV, Antena Internaţional.
c micuţ) De fiecare dată cînd aflati din presa frecventabilă că pastorul Gîdea a spus/zis o tîmpenie faceţi o sesizare la CNA. Vă asigur că dacă face un singur om, pe CNA  în structura actuală îl doare în cur, dar dacă faceţi 100 în fiecare zi şi reclamaţi emisiunile grobiene de la Antena 3 şi pe moderatorii lor se vor sesiza şi vor face ceva, chiar dacă nu o vor face cu plăcere. Nu uitaţi să faceţi acelaşi lucru şi cu celelalte televiziuni pentru că nici ele nu sînt scutite de grobianism cronic, chiar dacă este deghizat în pamflet. Aveţi aici formularul de reclamaţie.
d micuţ) puteţi să nu mai citiţi Jurnalul Naţional atît pe hîrtie cît şi pe web.
e micuţ) cei care încă mai daţi banii pe reviste glossy puteţi boicota BBC Top Gear şi BBC Good Food, BBC Science World.
f micuţ) nu mai cumpăraţi cărţile care au sigla Bibliotecă pentru Toţi, sînt o furăciune după seria originală.
g micuţ) Dacă aveţi sînge boicotaţi Gazeta sporturilor, tot a lor e şi chiar dacă Tolontan are ceva aere de independenţă nu cred că veţi vedea vreo anchetă despre matrapazlîcurile lui Voiculescu.
h micuţ) Chiar dacă sînteţi gurmanzi nu mai treceţi pe la Taverna Sîrbului, fie cea de la Bucureşti fie cea de la Sinaia, e făcută din banii împrumutaţi de Tuca de la Voiculescu. V-a stat pleskavita în gît acum?
i micuţ) dacă vedeţi vreo manifestare sponsorizată de către cei de mai sus boicotaţi-o şi apoi scrieţi artiştilor care participă la ea care este cauza boicotului. Străinii sînt mult mai sensibili la aceste lucruri decît românii. Ei nu aleargă cu orice preţ după bani.
k micuţ) dacă mîncaţi pîine boicotaţi marca Savoria. E a lui Voiculescu.
j micuţ) scrieţi o listă cu cei care îşi fac publicitate în emisiunile gibonilor de la Antena 3 şi trimiteţi scrisori de protest vizavi de asta şi spuneţi de ce sînteţi dispuşi şi să mergeţi pînă la a boicota produsele sau serviciile celor care îşi fac publicitate al Antene, oricare ar fie ele.

67800726_0793d5b92f_m

Toate astea trebuie făcute nu de 10 sau 100. Strîngeţi-vă în asociaţii care să aibă ca obiect apărarea voastră împotriva lor. Dar asociaţii civile pe bune nu de acelea care să tipe după bani pentru ca să îşi poată închiria birouri luxoase şi să îşi cumpere maşini. Pentru toate astea nu e nevoie de maşini, nu e nevoie de birouri luxoase, e nevoie de unire.

Repet, uniţi-vă! Nu lasasti politicienii să vă confişte mesajul şi combateţi impostura.

Atît.

Lecturi suplimentare :

1) Oameni de plastilină

2) O dată pentru totdeauna

Anunțuri

5 comentarii

Din categoria Greata cotidiana, Veselie in toata tara

5 răspunsuri la „Scurta de luni XXIII

 1. O să comit şi eu un autodenunţ 🙂 : eu îl simpatizez pe Pleşu, dar nu şi empatizez cu el. Ştiindu-l drept un polemist versat, n-are nevoie de văicăreala mea sentimentală, fie ea manifestându-se acasă sau în stradă.
  Cred că oricine scoate „sabia” arată că e pregătit de duel. Şi oricine cunoaşte cât de cât societatea noastră, ştie şi că duelurile nu sunt purtate întotdeauna cavalereşete. Nu doar la noi, numai că asta scapă pudibonzilor revoltaţi.
  Da, este vexant când la arabescurile unui limbaj mai rafinat, metaforic se răspunde cu unul frust, vulgar. Substanţa dispreţului exprimat şi de unii, şi de alţii este însă similară şi aidoma vexantă. Iar Pleşu ştie acest lucru mult prea bine.

  Boicot? Ar avea un oarecare sens dacă ar participa la el cei care au televizoarele monitorizate de agenţiile de rating. Altfel nu ştiu ce efect notabil am putea contabiliza în dreptul ţintei boicotului. Şi-apoi, de ce boicot doar asupra Trustului Intact? Doar aceste televiziuni practică mizeria pseudo-jurnalismului? Sunt mai multe cele care promovează un partizanat deşănţat în interesul patronatului anexat politicului, fie el indentificabil precum Voiculescu sau Ghiţă, fie rătăcit printr-un offshoring în cascadă.

  Soluţia la problemă este una de durată şi implică ceva mai multă educaţie şi ceva mai puţină politizare. Cât timp instituţiile îndrituite să asaneze mass-media sunt parazitate de politic, cât timp normele şi principiile care le stau la bază sunt manipulate de interese politice cred că ţinta primară şi cu adevărat utilă a unui boicot sau mai degrabă a unui protest semnificativ va fi ratată. „Antenele” sunt consecinţa, nu cauza stării de fapt.

 2. singurul lucru pe care il consider gresit in articolul tau e referirea la Tolontan. Tocmai pentru ca are independenta editoriala si a avut anchete care duceau si catre Voiculescu. Si nu s-a sfiit sa mentioneze numele sau in ele.

 3. maria

  Eu nu ma mai uit la antene de cel putin2 ani,nu mai exista programele lor pe nici un canal al televizorului desi am 90 de canale si vre-o 60 platite la RDS.
  Nu-mi plac,tiganii cu tittlu nobiliar de informator a securitatii,nu-mi plac lingaii,nu-mi plac oamenii fara coloana vertebrala,scandalagii,infantili,imbecili si nu in cele din urma tradatori de neam si tara.Astia sunt toti adunati la Tiganu de Voiculescu in televiziuni

 4. Jax

  Nu-i rau planul,numai ca oamenii uita usor si se calmeaza repede.Ar trebui mai multi Community Organisers pentru o treaba atât de serioasa.

 5. Oh, da! Li se rupe de grupurile din strada, pot mobiliza si ei cati „dogarei” ii tine buzunarul. Dar daca-i arzi la audientze, sponsori, publicitate, acolo chiar o sa-i doara.