Judecatile de valoare si sclavii

În condiţiile în care Laura Georgescu, şefa CNA, s-a declarat sclav, nu mai trebuie să ne mirăm că peisajul tv arată cum arată.

Realmente mă asociez tot public cu sclavul acestei țări, nu am altă sursă de venit decât salariul

Kunta kinteLaura Georgescu putea să spună foarte bine că este legată de pămînt, iobagă (fără conotaţii erotice aici, vă rog, şi fără rîsete în surdină, asta e limba pe care o vorbim), roabă (şi aici la fel ca mai înainte) sau serv. Nu, ea a ales să fie sclavă.

<begin definiţie>47363de4756bc96167ecfc785c155e7c

Sclavia (din latinescul medieval sclavus < slavus) desemnează condiția umană a persoanelor (sclavii) care lucrează fără remunerație pentru un stăpîn și nu dispun de drepturi asupra propriei persoane. Sclavii trebuie să îndeplinească toate ordinele stăpînului de la naștere sau capturare (trecerea de la libertate la sclavie) pînă la moarte sau eliberare (trecerea de la sclavie la libertate).

</end definiţie>

În condiţiile date, de ce ne miră că CNA este o organizaţie care nu pedepseşte abuzurile sau reglementează piaţa, ci nu face decît să îndeplinească nişte ordine date de către alţii. Oricare ar fi ei.

Citeam ieri cum s-a întrunit cvorumul CNA, cu greu, şi tot cu greu s-a purces la audierea celor care au reclamat Antena 3 şi, respectiv, Ghiţă TV.

Voi trece peste problema Antena 3 – Andrei Pleşu, dar nu mă pot abţine să nu citez din acest Take Ionescu cu fustă al avocaturii române, numit Mirela Bomboe, care a spus:

Nu e un enunţ adresat unei persoane anume care poate fi individualizată. E o judecată de valoare, e opinia lui. Din punctul nostru de vedere, avînd în vedere genul emisiunii, faptul că e un artist, are dreptul să spună astfel de lucruri, avînd în vedere că înainte se vorbea, la un alt post, despre emisiuni de căcat.”

Şi pentru că mi-am spus deja punctul de vedere despre cazul de mai sus, mă aplec spre discuţia Sorina MateiGhiţă TV.

Ghiţă TV :

Burtieră RTV: „Doar o bucă să-ți mai pup, Băse!”.

Dragoş Pătraru, pamfletarul emisiunii: “Soro, zi sincer, ai avut orgasm?

Bun, chestiile astea se aud pe stradă în toate momentele şi nu ar fi atît de grav 667c1_tumblr_lth2x6jsC51qev5v7o1_400dacă nu ar fi la televizor.

Ce au spus apărătorul şi intimatul ieri?

Roxana Niculescu: “Nici gînd să fie vorba despre o campanie împotriva Sorinei Matei.”

Dragoş Pătraru: “Lucrurile sînt foarte simple. Nu s-a acţionat cu rea-credinţă. Eu am scris materialul respectiv. Intenţia nu a fost batjocorirea unei persoane.” (de aici)

 

La fel de bine aş putea să o întreb pe doamna Niculescu cînd a avut ultima dată orgasm, iar pe Dragoş Pătraru cum mai stă cu erecţia capricioasă că, nah, nici eu nu vreau să îi jignesc, ci pur şi simplu am o curiozitate aproape maladivă vizavi de viaţa lor sexuală neîmplinită în condiţii de dictatură. Şi prostie.

Nu, ţara asta nu are nevoie de CNA, pentru că este o instituţie inutilă în lumina celor întîmplate de cînd a fost numită o sclavă la conducerea ei. Ţara asta are nevoie de autoreglementare, aşa cum s-a întîmplat şi în cazul presei scrise care a murit pentru că a fost sancţionată de cititori. Simplu. Nu performezi în standardele cerute de către societate, decedezi moral şi dispari din peisaj. Vezi cazul GardianulAlecu Racoviceanu, CotidianulNistorescu şi multe altele.

Să nu uităm asta: “A boycott is directed against a policy and the institutions which support that policy either actively or tacitly. Its aim is not to reject, but to bring about change.” –  spusa de domnul asta : John Berger.

Reclame

2 comentarii

Din categoria Greata cotidiana, Veselie in toata tara

2 răspunsuri la „Judecatile de valoare si sclavii

  1. Sclav nu este ea, sclavi suntem noi că acceptăm ca din banii noștri să fie plătite aceste persoane care-și cocoșează spinarea în fața șefului, indiferent că el va fi numit de cei de dreapta de stânga sau de Isus Cristos.

  2. Nu-mi vine sa cred ! Pai nu se jura baselu ca institutiile statului sunt independente ???