Trei, Doamne, şi toţi trei!*

Dacă doriţi să înţelegeţi, nu, nu voi ci ceilalţi de ce „opoziţia de dreapta” din România care are în sondaje şi probabil la alegeri (oricare vor fi ele într-o perioadă de timp apropiată) un procent de maximum 30 % în cazul în care socotim PNL de dreapta, vă rog sa vă uitaţi la clipul de mai jos.
Pierdeţi-vă zece minute din vaţa dacă tot aţi intrat aici şi vizionaţi-l pînă la capăt şi veţi înţelege.


Nu sînt nici un fan al lui Mihail Neamţu, nici unul care să îl urmărească cu stoicism pe Cristian Preda pentru că primul mai are de muncit şi discut de el atunci cînd va trece de 10 %, iar al doilea mă lasă  rece pentru că nu ştie să combată (de fapt ştie dar într-un mod foarte greşit). A fi intelectual nu înseamnă a fi şi bine crescut, sau ma rog, să nu îti dai seama că ai sarit calul, cazul lui Cristian Preda, care după ce a fost aliat cu Monica Macovei acum o atacă din toate poziţiile pentru că a rămas în PDL.

Nu, nici PDL nu este o uşă de biserică dar măcar are structură coerentă în teritoriu pe cînd PMP, din orice poziţie ai privi nu este nici măcar un partid prezidenţial ci o oaste de strînsură care repetă, a mia oară, istoria PDL (aici se pare că se aplică zicala aia cu invătatul din istorie). Luăm de oriunde şi mai apoi vedem noi ce se va întîmpla. Astfel PDL a pierdut guvernul în urma unei moţiuni de cenzură, acum aproape un an, care în mod logic nici măcar nu ar fi trebuit să treacă.

Nu sînt nici un admirator înfocat al Elenei Udrea, deşi în discuţii am mai spus că pe lîngă toate defectele pe care le are şi slavă domnului sînt multe, inamicii ei nu sînt de acord ca o femeie să fie în fruntea unui partid politic, aripi politice or whatever. Dar ceea ce face ea acum în PMP nu numai că mi se pare hilar dar cel puţin periculos, în condiţiile în care au sarcină procent din două cifre. Circulă, mai zilele trecute o glumă care zice  “procentul PMP va fi de două cifre, 4,5 %”.

Revenind la oile noastre din „opoziţia de dreapta”, noi ăştia care stăm pe margine şi mai avem tupeul să mai criticăm un Cristian Preda (fără să facem referire la marii filozofi conservatori sau liberali, ci numai la bunul simţ) o Elena (fie ea Udrea sau Băsescu) fie un Blaga, un Traian Băsescu sau în general partidele politice ce ar trebui să facă cu adevărat opoziţie nu vrem neapărat fuziune, unire ori uimire, sau ce vrea fiecare neuron înfierbîntat care crede că el e opoziţia adevărata iar ceilalţi sînt cîh. Vrem un lucru simplu băi! Vrem să aveţi personalitate, să veniţi cu oameni noi, să veniţi cu soluţii, soluţii pe care să le şi aplicaţi atunci cînd veniţi la putere (dacă o să mai veniţi la putere pînă în 2020), să fiţi oneşti şi mai ales să nu minţiţi.

Atît! Vi se pare prea mult?

*) Trei, Doamne, şi toţi trei!

Reclame

2 comentarii

Din categoria Dumb politics, Political Zombies

2 răspunsuri la „Trei, Doamne, şi toţi trei!*

  1. Ok, dezideratul tău este realizat la Noua Republică, doar că nu prea știe multă lume asta. Oameni noi, integritate, paznici ai integrității, soluțiile vin odată cu oamenii curați și merituoși pe care vrem să-i promovăm, care oameni vor și implementa când vor fi la putere, știind că sunt sprijiniți de un partid curat, fără oameni cu interese obscure care să-i submineze. De ce nu am ajuns încă la 10% ca să ne bagi în seamă? Întreabă-i pe cei care se auto-declară de dreapta și care văd totuși în noi un pericol că nu facem rabat la integritate și le vom strica trocul hrebenciucian 70-30 când vor reveni la putere: suntem boicotați pe aproape toate canalele media și toate firmele de sondare a opiniei publice ne scot din sondaje. Probabil o infuzie de antreprenori curați și de oameni din clasa mijlocie cu ceva mai mult potențial financiar curat ne poate crește vizibilitatea, notorietatea și automat creșterea în sondaje.

    Și apoi, vrei ca un partid ce are abia un an de existență să aibă aceleași procente cu un partid-sistem ca pdl cu o vechime considerabilă pe eșichierul politic românesc? Nu ți se pare prea mult? 🙂