Sa stingem lumina

Ieri se întîlniră baronii locali cu şeful de la Bucureşti pe care îl stăpînesc deplin că să se plîngă că sînt hartuiţi de DNĂ, că unii au aplaudat la arestarea lui Duicu şi cît şi mai cîte, dar mai ales să îi explice lui Victor Viorel că e cazul să fie preşedinte chiar dacă se poate să îşi belească (că ăsta e cuvîntul corect) cariera la o vîrstă fragedă cînd alţii de abia intră în politică.

scared

În urma discuţiilor a rezultat celebra replică a lui Liviu Dragnea (articol aici) care rezumă de fapt toată frica PSD-ului: cîţi dintre ei mai rămîn liberi pînă la alegeri? Suficienţi cît să facă rău la toţi în ţara asta domnule Dragnea. Suficienţi!

După aceea a venit şi concluzia cea mai interesantă a venit de la Vasile Dancu (de aici), un om cu materie cenuşie suficient de multă cît să nu pară ilar şi mai ales cu ceva mai mult creier decît majoritatea pungaşilor din PSD, care a spus aşa:

Deocamdată asistăm la un paradox, ceea ce se întîmplă la ora actuală în urma acestei aşa-zise campanii a DNA este că PSD-ul a ajuns la un scor la care n-a fost niciodată înainte de alegeri, cel puţin de cînd măsor eu, de vreo 15 ani, este la peste 40% la intenţia de vot, consolidat la 42% de ceva vreme. Iar asta ar putea însemna că asemenea anchete mai degrabă aţîţă electoratul PSD, stabilizează oarecum o atitudine de frondă, o atitudine de mobilizare internă datorită acestei agresiuni, cum o resimt membrii PSD-ului, împotriva aşa-numiţilor baroni.”

Bun, de aici ce trebuie să înţeleg? Că o mare parte a electoratului PSD acceptă să fie tras pe sfoară cu candoare, numai şi numai pentru nişte ajutoare sociale? Păi mă scuzaţi, dar este degradant pentru cei care aşteaptă de la stat prea multe şi pentru cei din PSD pentru că numai cu oameni corupţi şi/sau condamnaţi îşi mai pot potenţa electoratul.

De fapt nici nu mă mai miră din moment ce românii s-au resemnat deja în privinţa plagiatului lui Ponta şi de fapt asta e starea naturală. Numai aici în ţările române ai celebrul proverb: Capul plecat sabia nu-l taie!

Deci da (vorbă lui nea Nelu Văcăroiu), se pare că tema anticorupţiei a pierit pentru că deh unul ca Duicu dă ajutor la unii şi ia de la toţi. Şi de la aia de l-au votat şi de la cei care nu l-au votat. Dacă primii aşteaptă ceva în schimb şi poate primesc, ceilalţi sînt deja satistiţi.

În orice caz, după alegerile prezidenţiale, dacă cîştiga baronetul local nu mai rămîne decît o singură soluţie: la plecarea de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, ultimul să stingă lumina! Rămîn aici doar orbii.

Reclame

5 comentarii

Din categoria Greata cotidiana, Political Zombies

5 răspunsuri la „Sa stingem lumina

 1. Jax

  Jupân Viorel n-are cum sa-si beleasca cariera politica,la el decalotarea completa inca nu s-a produs
  Iar de cacofonie nici ca-mi pasa:)

 2. ” Dati-mi un pistol sa-i pistolez ! ” – W. Shakespeare – A douasprezecea noapte .

 3. @ Gică. Tocmai, acești tineri învățați (realmente, nu doar posesori de diplome universitate) nu vor să plece. Și bine fac, e țara lor!

 4. Pentru Doamna LILI !
  Sa plece cei tineri si invatati pt. ca Romania nu are nevoie de ei si va fi mai mult loc pt. orbi .

 5. Și să faci ce dincolo? Mie mi se pare că Uniunea Europeană și lumea întreagă de fapt trece printr-o formă de degradare a sistemelor de guvernământ alese. Corupția a pătruns și în sistemele țărilor după care visam cu ochii deschiși înainte de 89. Cu siguranță nu este atât de generalizată ca la noi (”de la vlădică la opincă”) dar nu putem spune că a fost eradicată și că umblă câinii cu colaci în coadă. Mai mult decât atât, decidenții statelor puternice par ”a face și desface” fără să țină seama de interesele statelor mici și cu atât mai puțin de cetățenii lor. Iar șomajul este în creștere și la ei, nu a descoperit nimeni cum să treacă peste criza economică care duce, pe zi ce trece, la pauperizare. Și-atunci revin: ca să faci ce acolo?, mai cu seamă pentru cei care am trecut de jumătatea vieții.