Pacalit si pacalitor

Avram Noam Chomsky (n. 7 decembrie, 1928, Philadelphia, SUA) este un lingvist și activist politic american, profesor emerit în lingvistică la Massachusetts Institute of Technology . În lumea academică, Chomsky este cunoscut pentru „teoria gramaticii generative” și pentru contribuțiile sale în domeniul lingvisticii teoretice. El este cel care a revoluționat întreg sistemul lingvistic modern prin celebrele sale modele generative.

Decalogul Chomsky
1. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui adevărate
2. Poporul trebuie să perceapă conducătorii drept salvatori ai naţiunii.
3. Poporul trebuie permanent pregătit pentru mai rău.
4. Poporul trebuie să creadă că şi ceea ce guvernele îi pregătesc spre a trai mai rău este tot pentru binele său.
5. Poporul trebuie să aibă o gândire care să nu-i permită sesizarea legăturii dintre cauze şi efecte.
6. Poporul trebuie dezobişnuit să problematizeze realitatea şi să acţioneze sub impulsul emoţiilor.
7. Poporul trebuie obişnuit cu satisfacţii ieftine, care să-i ocupe timpul şi să-l demotiveze în atingerea unor idealuri superioare
8. Poporul nu trebuie să aiba acces la mijloace de informare completă, exactă, corectă şi obiectivă
9.  Poporului trebuie să-i fie indus spiritul turmei.
10.Poporul nu trebuie să creadă în existenţa strategiilor şi mijloacelor oficiale de manipulare.

Ştiu că unora le pute dacă scrii de Chomsky şi eşti de dreapta. Nu-i nimic, după ce citiţi, uitaţi-vă niţel în jurul vostru şi o să înţelegeţi de ce am ales fix bucata asta din domnul prezentat mai sus.

De fapt nici un politician al României de azi nu vorbeşti de problemele reale ale ţării, nici unul nu poate vorbi despre asta pentru că oricum el este din altă lume. Lumea lor.
În timp ce Ponta se plimbă cu barca şi promite diguri într-un loc în care ar fi trebuit să existe diguri de ani de zile, uitînd că Liviu Dragnea şi firma sa TelDrum au fost stăpînii judeţului, opoziţia tace şi nu spune nimic confirmînd un blat transpartinic şi aşteptînd ca popularitatea primului să se erodeze pentru ca ei să ajungă la putere fără a face şi spune absolut nimic.

Deci cine e păcălitul şi cine e păcălitorul în ecuaţia asta?

Reclame

3 comentarii

Din categoria Dumb politics, Greata cotidiana, Political Zombies

3 răspunsuri la „Pacalit si pacalitor

  1. mazmada

    Pe bună dreptate doar promovarea celor mai sus enumeraţe prin blat transpartinic s-a pacalit electoratul .În România, campaniile electorale au doar rolul de talentat vopsitor al ruginii morale, al găunoşeniei existenţiale.Cu asemenea “partide” perspectiva normalităţii în politică nici măcar nu se întrezăreşte, ba chiar se îndepărtează. Ar fi nevoie de un cataclism social de maximă amploare, pentru refacerea din temelii a conceptului de “partid” şi de “clasă politică”.

  2. Jax

    Astep cu rabdare sa vina ziua când cu toto vom spune:
    „now the cruel biter was being cruelly bitten”

  3. Ca de obicei, pacalitul e fraierul de contribuabil. Ca toti din buzunarul lui fura. Doar ca isi asteapta cumintzei randul. :))