Strada strimta, lume multa

Motto : She looked into the window, and then peeped through the keyhole; seeing nobody in the house, she lifted the latch. Grimm

Hai să nu o mai dăm după garduri, „opoziţia” nu are prezidenţiabil. Partidul care stă cel mai bine în sondaje nu are prezidenţiabil, prezidenţiabilul care stă cel mai bine în sondaje nu are partid, pentru cei din „opoziţie” PNL nu e partid de dreapta, iar pentru PNL opoziţia e o chestie pe care ei trebuie să o conducă, în afară de asta singurul prezidenţiabil care ar putea să îi creeze probleme lui victor ponta, Klaus Johannis nu candidează (cel puţin deocamdată asta spune). Peste astea toate se adaugă o aşteptare care durează de prea mult timp în care Traian Băsescu joacă rolul principal.

guy-with-a-plan

La fel toate partidele din „opoziţie” aştepta rezultatele alegerilor ca pe Sfîntul Graal, ca mai apoi să se decidă cine e şeful şi cine va impune prezidenţiabilul. Eu consider că toată treaba este păguboasă, întrebîndu-mă dacă pe 25 mai nu cumva vor fi surprize şi surprinşi.

BmSbM7PIYAAZ08PPînă la urmă toată cearta asta se dă pe procentele alea de 20 – 25 % pe care se bate toată lumea asta din „opoziţie„. Din păcate nimeni nu se uită şi la cei care sînt indecişi sau care au spus că nu vor veni la alegeri. Număr care este destul de mare! Face cineva din „opoziţie” pasul către aceşti oameni ? Comunică cu ei ? Le transmite cineva vreun mesaj ? Altul decît cele binecunoscute gen PSD vinde ţara, ăilalţi sînt nişte corupţi şi altele asemenea.

Întrebarea simplă se pune aşa: aveţi soluţii? Dacă da, atunci aplicaţi-le, dacă nu, nu vă aşteptaţi la alt scor decît cel indicat de către cifra sau cifrele în procente care de fapt reprezintă baza voastră electorală şi atît.

Pînă în momentul în care nu vă apărea din partea „opoziţiei” un om, nu providenţialul, nu mesia ci cel care se va adresa în acelaşi timp şi celorlalţi, nu numai propriului electorat şi care va avea o voce şi o charismă care să prindă şi la alţii decît numai la ai lui, „opoziţia” se va afla în deşert căutînd apa care să o salveze de la moarte.

Reclame

5 comentarii

Din categoria Campanie 2014, Greata cotidiana

5 răspunsuri la „Strada strimta, lume multa

 1. dynamytejon

  Reblogged this on UN TARAN,DAR CE TARAN!.

 2. cel care se va adresa în acelaşi timp şi celorlalţi – mă gîndeam, prin celorlalţi înţelegem şi electoratul PSD? Pentru că mi-e teamă că sunt pierduţi pentru eternitate în ura lor. Iar nehotărîţii vor un lucru pe care cei actuali nu-l vor accepta niciodată. Să recunoască că au pierdut şi să se dea la o parte. Nu-i văd făcînd nici una, nici alta.

  • Nea Grigore,
   Dacă te uiţi la mesajele schimbate, ura este reciprocă. Şi se manifestă cu exacerbare în egală măsură. O fi, după mata, vreo ură de bine? 🙂

 3. Cat timp vom cauta providentialul si nu proiectul nu se mai alege nimic de tara asta !

 4. Ai sesizat corect, din punctul meu de vedere, întreaga stupizenie care bântuie politica dâmboviţeană. Dar e Dâmboviţa căreia i ser poate înlocui fără eroare funcţională D cu T.
  Avem politica „uşilor trântite”, dar, dincolo de teoriile comunicării, avem trântitura orgolioasă a lui „cine mi’s, futu-mă-n cur”; pe mine, mă, mi, m.
  partidele, instituţiile statului şi tot ce cuprinde sistemul organizaţional este perosnalizat până la paroxism. DNA e doar Morar sau Kövesi. Preşedinţia e Băsescu versus antecesorii Iliescu şi Constantinescu sau prezumtivii succesori. Guvernul este răul făcut de Ei versus Binele făcut sau fezabil de Noi. PDL e Blaga, PNL e Antonescu, PSD e Ponta, PC e Voiculescu, FC e MRU etc. Nici măcar trupele de entuziaşti nu mai au importanţă. Sunt fie „carne de tun”, fie „pierderi colaterale”, fie „fideli”. Persoanele aflate conjunctural în faţă devin „personalităţi”, deşi nimic din faptele lor de arme nu-i îndrituieşte a fi. Dar ei „este”. Şi asta li se pare îndeajuns.
  Împotriva unei asemenea tipar de politică mă înverşunez eu, indiferent de care partid sau partidă vorbesc.