Ziua cutitelor lungi si tocite

Motto :  When in doubt use the force – Depressed Darth Vader

Prima întrebare pe care o pun este una simplă : Toate partidele au adus la BEC liste cu 200.000 de semnături. Aş vrea să mi se explice următoarele rezultate :

1) Partidul Forţa Civică :138.095 de voturi –   un minus de 61.905 voturi
2) Partidul Ecologist Român : 61.781 –  un minus de 138.219 voturi
3) PNŢCD : 48.090 voturi – un minus de 151.910 voturi.
4) Noua Republică : 14.638 voturi – un minus de 185.362 de voturi

Nu mai vorbesc despre independenţi căci la ăia e şi mai tristă povestea.

Să se bifeze decizia logică pe care ar trebui să o ia conducerea acestor partide ?
a) să continue ?
b) să fuzioneze cu partide ceva mai mari ?

c) să dispară din politica română ?

Despre restul nu mai am întrebari.

Restul sînt lideri fără viziune, cu o campanie făcută pe genunchi, iar tema justiţiei este mult roasă pentru ca să mai prindă la public. Toate temele dreptei : ţară, familie, neam, Europa au fost preluate de către PSD şi folosite. Şi iată procentul obţinut.

Cu litere mici si paranteze

a micuţ ) Crin Antonescu – sforăitor fără a spune ceva nu mai e de mult timp o locomotivă pentru PNL. A dus partidul de fapt acolo unde îi este locul la 17 – 20 % pentru că de fapt toată reuşita PNL-ului nu i se datorează lui ci PSD-ului care îl pregătise iniţial pentru asimilare. Cam ca Cyborgii.

b micuţ) Vasile Blaga – a cîştigat nişte alegeri interne mai mult sau mai puţin contestat în partid în detrimentul unor oameni mai capabili, Monica Macovei şi Gheorghe Falcă. A încercat să reformeze PDL dar a reuşit prea puţin. Nu a scăpat de figurile vechi şi îmbîcsite şi care de prea mulţi ani se află în prima linie a partidului. A izolat-o pe Monica Macovei şi cînd şi-a dat seama că de fapt ea este motorul partidului a pus-o pe lista de europarlamentare. Dar pe locul doi. Nu pe primul că să nu strice imaginea partidului ? Sau să îşi satisfacă nişte orgolii pe care nu le poate stăpîni.

c micuţ) Eugen Tomac – cine ? Să fim serioşi,partidul ăla e condus de către Elena Udrea. Dacă pînă mai acum ceva vreme eram dispus să îi acord oarece circumstanţe atenuante, gen societatea romană nu e pregătită să vadă un partid de succes condus e de o femeie, nu domnule, noi sîntem, misogini, acum încep să cred că de fapt lumea avea dreptate. Să ne gîndim la localele în care Oprescu, acest păcălici urban care nu ştie decît de miştocăreala a cîştigat alegerile la Primăria Capitalei sfidînd orice logică, pe cine a propus Doamna Udrea ? Pe Prigoană bă ! Pe Prigoană ! Trecînd peste hohotul de rîs al acestei candidaturi pe care nici un om cu capul pe umeri nu ar fi votat-o. Ea a făcut mai de curînd, un afiş semănătorist în care EA este în prim plan (pen’ ce maică că doar nu candidai şi măcar ar fi trebuit să îţi spună cineva că nu eşti o locomotivă pentru noul partid) şi un salt cu paraşuta care a dat apă la moară tuturor detractorilor ei (care din păcate nu sînt puţini). În treacăt fie spus, saltul ăla cu paraşuta a făcut să dispară 5 procente dintre potenţialii alegători.

d micuţ) Mihai Răzvan Ungureanu – Domnule, nu poţi cu un partid care nu ia nici măcar numărul de voturi necesar ca să treacă pragul electoral să spui că Forţa Civică e un proiect de viitor şi să mai spui că tu te vei pregăti de alegerile prezidenţiale dina ceastă vară. Ştii cum sună ? Cam ca Borcea care spunea „Lăsaţi-ne să de pregătim de Champions League !” şi au rîs toţi de el văzînd rezultatele. Nu poţi să ridici pretenţii la alegerile ce vor veni numai pentru că ştii tu că ai o cotă de încredere mare. Trebuie să te şi voteze cineva, iar dacă tu ca şi locomotivă (că să ţi-ai asumat rolul, nici cal nici măgar) nu ai reuşit să scoţi nici măcar pragul ăla electoral de care era nevoie ca să îţi dai demisia din parlamentul european ca mai apoi să candidezi la prezidenţiale ce pretenţii mai ai ? Zău !

În final, aseară, azi noapte mă aşteptam la nişte demisii şi nişte asumări, aşa cum nu s-a întîmplat în 2012. Nu s-au întîmplat şi nici nu am speranţă să se întîmple. În schimb am avut parte de declaraţii sforăitoare din partea tuturor liderilor dreptei după cum urmează :

Pentru Vasile Blaga procentul de 12 % este acceptabil :

“Aş vrea să le mulţumesc acelora care au avut încredere şi au votat PDL, au votat candidaţii noştri pentru PE. Aş vrea să le mulţumesc militanţilor PDL, care au dus o bătălie pe mai multe fronturi, şi să îi rog să facă ce au făcut întotdeauna – să aibă răbdare şi să rămînă în secţiile de votare, ca să putem termina numărătoarea paralelă. Putea fi un procent mai bun, ne puneam speranţe într-o participare mai mare la vot, dar este un rezultat acceptabil”

Pentru Elena Udrea procentul de 6 % este ok

„Sîntem un partid în care 80 la sută dintre membri sînt oameni noi, partid care îşi construieşte acum structurile, sîntem singurul partid de centru-dreapta care a crescut în această campanie. Dacă prezenţa la vot a fost mai mare la alegerile europarlamentare, creştere se datorează şi campaniei făcut de PMP”

Iar Mihai Răzvan Ungureanu declară că :

„Forţa Civică se pregăteşte pentru alegerile prezidenţiale“

Cu un procent de 2,64 % ! Bine Dinamo !

Sebastian Lazaroiu spune, şi are dreptate :

„Ii ascult pe oamenii astia dand declaratii de la ora 21.00 încoace. Sunt niste pigmei lipsiti de orice viziune. Fiecare spune ca vrea unitate si candidat unic, dar sa fie el/ea. Fiecare vrea sa se adune liderii la masa , dar sa fie la masa lui/ei. Un spectacol grotesc si jenant”.

Iar Daniel Funeriu spune :

„Daca eram in afisul cu accente semanatoriste al PMP probabil ca luam cel putin 25%, dar am fost plecat din tara cand s-au facut pozele pentru afis”.

Deci fete şi băieţi, hai daţi-vă demisiile de onoare, nu îl lăsaţi numai pe Crin Antonescu să plece, plecaţi şi voi şi cei care vor veni după voi să reformeze partidele, să le înnoiască, să mai asculte şi de nebunii care le spun că nu e bine ce fac şi abia mai tîrziu să pună cd-ul ăla cu marea unirea a dreptei.

Pînă atunci taceţi şi puteţi dispărea de pe scena politică. Definitiv ! Toţi !

P.S. Citesc acum că primarul Sibiului se retrage împreună cu Antonescu ! Felicitări ! Sînt primii şi poate vor fi singurii care îşi asumă un eşec. În rest e tăcere.

Reclame

3 comentarii

Din categoria Campanie 2014, Dumb politics, Greata cotidiana, Istorie politica

3 răspunsuri la „Ziua cutitelor lungi si tocite

 1. Cetateanul Cutare

  Vezi ca Antonescu si-a dat demisia… si, intr-un fel, a salvat PNL-ul de la “asimilarea” de care se aminteste. Daca PSD-ul si PDL-ul ar fi continuat mariajul lor din vremea imprumutului Romaniei de 100 de miliarde (cine oare o sti adevarata suma), atunci PNL-ul ar fi fost absorbit fie de unul, fie de celalalt. Lacomia si prostia celor doua aripi ale FSN-ului a salvat PNL-ul de la disparitia politica. Ca PNL-ul nu mai reprezinta acum nimic doctrinar, e alta discutie. Uite PNTCD-ul, o gaina doctrinara jumulita de penele oportunistilor, ce a ramas din el? Putina doctrina, multe pene. Cu asemenea precedent, gestul lui Antonescu era motivat logic. Pacat ca nu i-a ajuns inteligenta sa termine aceasta manevra la modul in care a visat-o. Nu stiu daca romanii au motive sa-i multumeasca, dar membrii PNL sigur au.

 2. Isi asuma esecul, au respectul nostru pentru asta, si ? Si ? In poporul acesta care traieste intr-un prezent continuu la ce ajuta castigarea respectului in memoria colectiva pentru maxim o zi ?

 3. dynamytejon

  Reblogged this on UN TARAN,DAR CE TARAN! and commented:
  Pentru a fiinta ca partid,este nevoie de minim 200.000 de semnaturi,nu ? Unii au adus …dublu chiar !
  Dupa”vot”s-au facut de kkt,mai toti !