Fuziune, fisiune si procente

Deci să oprim puţin hohotul de rîs care străbate comunitatea celor care stau pe margine şanţului, ca mine aşa şi se uită ce se întîmplă în, era să zic viaţa politică română, circoteca care desemnează viaţa partidelor româneşti post alegeri pentru parlamentul european 2014.

Să ne dregem vocea niţel şi să începem:

a micuţ) PSD – o ceaţă, că nu putem spune altfel, deci o ceată de sociologi au dat un procent de prezenţă la vot undeva între 23 şi 28 la sută. Sanchi, au fost 35 %. Apoi tot ei au spus că PSD o să ia, dă-te, între 41 şi 43 %. A luat fix 37 şi un pic la sută. Furtună neică într-un pahar cu apă chioară.
Concluzia filozofului din gară: Fie ceata de sociologi a dat-o în bară (nu nu au dat-o dar l-au uitat pe Mircea Diaconu care acum se poate duce la Bruxelles cu tot cu nefastă că tot are procente de două locuri). Fie aceeaşi ceata de sociologi a uitat de firea românului care îl întreba ceva şi îţi răspunde aşa cum vrei tu să auzi după care îl transformi în cifre şi iei ţeapă de ajunge pînă şi Zoe să rîdă de ei şi de naivitatea lor.

b micuţ) PNLCGL Antonescu şi-a stabilit o cifră numită popular douăzeci. De procente. A luat numai vreo 15 % . Îl putem bănui pe Crin Antonescu de un moment de luciditate în care stătea el aşa întins şi spunea „Bă, îmi pun un obiectiv mare pe care tocmai că nu îl putem îndeplini ca să stau şi eu liniştit vara asta. Plajă, Bruxelles şi gata. Îl las pe Klaus să fie el salvatorul PNL şi al naţiei”

c micuţ) PDL – atîta poate atîta face. Dacă nu era Monica Macovei acolo pe locul doi nu făcea nici măcar atît. Ar trebui ca în faţa sediului PDL să se inaugureze o statuie, bust, ca să îşi aducă aminte toţi că dacă nu era ea făceau fix nimic. 12 % asta e !

d micuţ) PMP – Unii zic că a înfrînt, alţii zic că a pierdut. Pînă al urmă depinde ce parte a paharului o priveşti. Pe cea goală sau pe cea plină. Pînă la urmă propoziţia simplă: Monica Macovei a convins-o pe Elena Udrea are sens. Dar nah acum aflăm că de fapt EU este un simplu membru fără nici un fel de poziţie în PMP şi de aceea a apărut ea în primplanul afişului electoral. 6,21 % am infint !

e micuţ) Mircea Diaconu – el o să rămînă independent, adică o să stea fix acolo în ultima bancă şi o să ridice mîna. Sau nu. Oricum, neafiliat să facă cam cea făcut şi în parlament, adică nimic. Bine în schimb va putea apărea în ţară ca şi candidatul anti-sistem căci în fond ce este Antena 3 decît o cloacă anti-sistem.

f micuţ) Restul pretendenţilor la mîna electoratului au strîns un număr de voturi ridicol de mici şi mai puţin chiar decît celebra cifră de 200.000 de semnături. Primul, marele înfrînt, cel care trebuia validat ca şi viitor prezidenţiabil al „dreptei” Mihai Răzvan Ungureanu a luat un procent care măcar poate fi asemănat cu o alcoolemie ceva mai zdravănă, adică 2,60 % sau ca să traduc în cifre : 145.148 de voturi. Iar cea mai bună glumă a fost PNŢCD cu un procent senzaţional de 0,89 %. Acum, Pavelescu, avocatul cu ştampila veşnic la el ca să nu i-o fure adversarii sau aripile, elitrele care i se împotrivesc poate fi mîndru. A reuşit să ucidă complet construcţia lui Corneliu Coposu, asta după ce ea a fost înjunghiată şi siluită în mod repetat de către alţi nechemaţi în ale politicii. Pe ultimul loc cu un decent 0,28 % se află Mihail Neamţu, care ar vrea să reflecte, acum, la greşelile pe care le-a făcut în ultimii doi ani. Păi singurul lucru pe care îl poate face este să se retragă pîş, pîş către lucruri mai apropiate de realitate cum ar fi să nu facă politică şi să îşi vadă de viaţa lui.

Ultimul hohot de rîs este provocat de mişcările pe care le fac PDL şi PNL.

Liberalii se culcă în ALDE şi se trezesc în PPE. Votanţii PDL se trezesc brusc în alianţă cu PNL că aşa a decis Vasile Blaga.

După perfectarea Alianţei (pardon a fuziunii) PNL-PDL si ei vor fi colegi :

Crin Antonescu – Vasile Blaga, Klaus Iohannis – Cătălin Predoiu, Petre Roman – Theodor Stolojan, Ioan Ghişe – Emil Boc, Ludovic Orban – Radu Berceanu, Renate Weber – Monica Macovei, Norica Nicolai – Andreea Paul Vass, Sorin Roşca Stănescu – Traian Ungureanu, Alina Gorghiu – Anca Boagiu, Cristina Pocora – Sulfina Barbu, Tudor Chiuariu – Roberta Anastase, Sorin Frunzăverde – Raluca Ţurcan, Mihai Stînişoară – Liviu Negoiţă, Puiu Haşotti – Ioan Oltean, Claudiu Elwis Săftoiu – Adriana Săftoiu

tumblr_myubqr6luG1qzx6lmo1_500Iar fiesta adevărată se desfăşoară în sînul FC-ului pentru că membrii partidului au aflat că tocmai au fuzionat cu… DA! Cu PNL !

Un hohot de rîs străbate ţara, oamenii se duc la piaţa aşa cum s-au dus pînă acum, beau bere şi nici măcar nu le pasă că ăştia nu vor să se reformeze ci vor să fuzioneze tocmai pentru a ajunge la putere.

Reclame

Comentarii închise la Fuziune, fisiune si procente

Din categoria Campanie 2014, Dumb politics, Greata cotidiana

Comentariile nu sunt permise.