Excesul de Photoshop

Ce nu înţelege aşa-zisa opoziţie fesibucistă sau fesibuchistă, care se luptă pe internet cu hidra socialistă mitomană condusă de Ponta, este faptul că nu cu caricaturi făcute din colaje în Photoshop vor reuşi. Nu vor reuşi nici să dărîme ocîrmuirea cea nedreaptă şi nici să reformeze partidul/partidele pe care ei îl/le susţin.

Nu am nimic împotriva acestor imagini, dar nu cred că aşa se face revoluţie, nici în partid şi nici în societate.

Pe de altă parte, grupurile sau adunările de pe Facebook sînt închise ca într-un biotop uitat de timp. În ele nu va intra vreunul cu vreo altă părere sau care le va leza imaginativ părerea despre un lider sau altul. Bisericile apostolilor dreptei sînt închise şi fără posibilitatea de a fi penetrate de vreo idee de dezvoltare sau de schimbare a discursului cu unul mai moderat.

În toate părţile se găsesc oameni care au ochelari de cal şi care nu văd decît calea cea dreaptă fără a încerca să vadă ceva la stînga sau la dreapta.

Pe de altă parte, ei luptă împotriva a ceva ce este aproape inexistent pe internet, şi anume omul de stînga, care îşi expune ideile coerent. Toată lupta lor este desfăşurată cu nişte unii care sînt susţinători ai celeilalte ideologii, dar care nu sînt în stare să îşi expună ideile într-un mod logic. Disperaţi există de toate părţile. Aşa cum există fani ai lui Ponta (hai, nu zîmbiţi, sînt vii şi scriu), există fani ai lui Antonescu şi fani ai Elenei Udrea. În categoria ciudaţilor, în ierarhia mea, sînt fanii Mariei Grapinni şi cei ai lui Dan Șova. Aceştia sînt cei mai periculoşi pentru că, pe lîngă faptul că nu stăpînesc limba maternă, au şi un limbaj violent.

În timpul săptămînii, dacă vreau să ştiu ce se mai întîmplă pe la posturile proguvernamentale, noroc că nu sînt multe, doar două pînă acum – TVR e scos din discuţie, fiindcă are audienţă cam cîtă ar avea un post tv care este specializat pe construcţii din cărămizi LEGO –, nu trebuie să deschid televizorul. E suficient să intru să îmi arunc ochii pe Twitter sau pe Facebook, şi văd emisiunea în direct cu tot cu script. Luptăm toţi împotriva Antenei 3, a lui Gîdea, a femeii cu tigaia şi a micului Van Damme dîmboviţean numit Badea, dar nu ne putem abţine să ne uităm şi să comentăm ce se întîmplă acolo.

În fond, toţi sîntem nişte zglobii, precum cel care a fost îndemnat de Gîdea să se sinucidă, dacă tot ce putem face este să comentăm ce spun idioţii ăia, să rîdem şi mai apoi, în caz de înfrîngere în vreo alegere, să dăm vina pe acelaşi post la care ne-am uitat.

Pînă la urmă cine e de vină pentru radicalizarea discursului? Cei care îl au sau cei care îl rostogolesc mai departe în public şi îl fac cunoscut pînă şi celor care nici măcar nu se gîndeau că vor ajunge să citească scriptul emisiunii în direct pe Facebook sau Twitter.

Reclame

Comentarii închise la Excesul de Photoshop

Din categoria Dumb politics, Miorita laie laie bucalaie

Comentariile nu sunt permise.