Parfumul discret al vieţii în centru

Nota : Acest text a fost scris în urmă cu cinci ani pentru Bloguresti. De atunci a dispărut doar mirosul de gogoşi. El a fost înlocuit de zgomotul ţevilor de eşapament, tunate, ale motocicletelor tot-teren. Restul rămîne valabil şi acum.

Mirosuri îmbietoare ca în centru nu găseşti nicăieri. Unde, oare, în ţara asta te mai trezeşti dimineaţa în mirosul dulce al uleiului încins pentru gogoşile aurii? Unde te mai trezeşte mirosul discret al mîncării de fasole boabe făcută dimineaţa la prima oră ?

Şi dacă pînă acum îţi lipseau toate astea, nu e nimic. Ştiu eu locaţia cea mai bună cu putinţă. Treci pe Magheru la 7 dimineaţa şi vei fi întîmpinat de toate acestea. Dacă mai ai şi norocul să locuieşti în zonă, beneficiezi de bonusuri olfactive deosebite: de la gunoiul stătut cu zilele pînă la mirosul crud al rahatului de şobolan care îşi trăieşte veşnicia la intrarea în blocuri.

Îţi vine să spui că ăsta-i preţul pe care trebuie să-l plăteşti pentru că locuieşti în centru? Ei, bine şi în centru, gunoiul se aruncă pe fereastră, dacă stai de la etajul 6 în sus. Pentru că aşa au învăţat la bordeiul de unde vin cei care s-au iţit în centru sau au fost “deportaţi” din groapa Floreasca, acum ceva ani. Dar asta e deja altă poveste pe care o las pentru data viitoare…

Reclame

Un comentariu

Din categoria Timp Liber, Veselie in toata tara

Un răspuns la „Parfumul discret al vieţii în centru

  1. Nu ajuta prea mult dar sa stiti ca situatia este aceeasi in toate capitalele tarilor latine. Tocmai de aceea cetatenii cauta sa se mute la marginea orasului in cartiere cu oameni mai educati !