Sfîrşit de săptămînă

Băi copile, ţara asta nu are o clipă de răgaz ! La fiecare sfîrşit de săptămînă trebuie să se întîmple cîte ceva.
Săptămîna asta au fost trei.

1) Pînă în alegerile europarlamentare eram obişnuit să citesc sîmbăta dimineaţa ce a mai spus/minţit vajnicul nostru PM, Victor Ponta. De la alegerile parlamentare omul nostru nu a mai apărut la tv cu aceeaşi densitate. Te trezeai şi vedeai ce a mai spus Victor Ponta, ajungeai la budă şi Victor Ponta mai dădea cîte o dumă, terminai cu buda, cînd trăgeai apa, Gîdea tocmai ne spunea ce a mai spus acelaşi Victor Ponta. Pînă ajungeai să te speli pe mîini Ioska mai dădea trei ştiri absolut mirobolante, esenţiale şi dărîmătoare despre acelaşi Victor Ponta. Nu apucai să îţi vezi nevasta goală înainte de marea finală că Victor Ponta se iţea de după pat şi Mediafax dădea o ştire despre el. De cînd a cîştigat europarlamentarele cu 45 % în sondaje şi cu 37 % în realitate parcă e mai linişte(mulţumim sondorilor PSD !). E de bine, sper să tacă perpetuu vreo cîţiva ani, între 5 – 10, fără posibilitate de eliberare condiţionată.

2) Ghinionul loveşte încă o dată sportul românesc. După ce Victor Ponta a fost prezent la meciul naţionalei de rugby a României unde eram favoriţi dar au cîştigat nefavoriţii am zis că e o întîmplare, după România – Turcia la fotbal (nu că mi-ar plăcea fotbalul) unde a fost prezent acelaşi Victor Ponta am ridicat o sprînceană şi am zis, bă ce coincidenţă! A venit Eurovision-ul şi iarăsi omul s-a dus să vadă ce înseamnă muzică pop. Românii au reuşit un „onorabil” loc 12 şi atunci am zis că de fapt astea o problemă internă a PSD. L-au avut pe Ion Iliescu care nu numai că purta ghinion dar ucidea tot ce atingea, dar ăştia de acum s-au rafinat, nu mai ucid doar poartă ghinion.

misfortune_8c29b1_1292784

3) În aceeaşi zi s-a desfăşurat şi congresul PMP. A fost aleasă Elena Udrea. Păi bre PMP, acum cu Udrea la conducere e un soi de PDL 2.0 în care au avut loc mai mulţi fugiţi şi traseisti decît în primul PDL, ăla de se uneşte acum cu PNL. În plus au ales şi candidatul dreptei reformiste (ştiu e un oximoron pentru ce înseamnă dreapta în ţara asta) pe Cristian Diaconescu care în afara faptului că pare de la distanţă un tip civilizat, tot un traseist este. Deci candidatul „dreptei reformiste” a fost ministru de externe al PSD, a candidat fără succes la primăria capitale, a trecut prin UNPR şi a ajuns consilier prezidenţial. Păi nene unde e constanta de dreapta în aceasta mişcarea browniană a domnului ăsta. Să mă scuzaţi ori cei care îl susţin nu ştiu ce înseamnă dreapta ori eu nu mai am principii de care să mă ţin. Gîndind niţel cred că aleg varianta primă că şi cîştigătoare.

În final, una peste alta, sfîrşitul ăsta de săptămînă e tipic românesc, Nişte mizerabili, Antena 3, Gîdea & Co, Victor Ponta & Co. au vrut să mai prindă un pic de expunere, iar cei care pînă acum strigau în gura mare că vor uimirea dreptei, pardon unirea dreptei şi-au pus un candidat separat de ceilalţi.
Trist este că noi ceilalţi, cei care înainte de uimire/unire şi alte alea ne doream o reformă a partidelor, care cică ne-ar reprezenta, rămînem să ne uităm cum ei se înţeleg între ei şi mai apoi dacă nu sînt votaţi sînt revoltaţi că oamenii au fost la plajă. Şi aşa merită!

 

P.S Cel mai tare tot Mihai Răzvan Ungureanu mi se pare, căci după ce a fost refuzat atît de PNL cît şi de PDL acum el critică PMP-ul. Omul ăsta parcă ar fi văzut filmul ăla „Singuratatea alergătorului de cursă lungă„.

Reclame

Un comentariu

Din categoria Dumb politics, Greata cotidiana

Un răspuns la „Sfîrşit de săptămînă

  1. He, he, he, daca pe MRU il iarta Base si Macovei, poate mai are o sansa. Vom avea un luzer mai cu staif decat ailalti.