Doi intr-un pahar de apa

Azi dimineaţă am citit acest articol – „Derapaje pe dreapta” şi mi-a sărit în ochi următoarea propoziţie:

„Udrea se aseamănă cu MRU. Sînt gemeni în credința lor comună că au numai calități, au căderea de a face anumite lucruri și că au menirea de a conduce.”

Descriptive_Zoopraxography_Athletes_Boxing_Animated

Mai zilele trecute a început o epistoliada între MRU şi Elena Udrea, noi ăilalţi stăm pe marginea şanţului spargem seminţe şi ne uităm la ei cum se înjură:

MRU zice că:

Facem parte amîndoi din familia dreptei, chiar dacă destinele noastre politice aş zice că sînt diametral opuse. Ce nu-mi explic în relaţia noastră, aproape inexistentă, este cînd şi cum s-a ajuns ca dumneavoastră să împărţiţi certificate de bună purtare politică, sau cum ar spune neprietenii, certificate de băsism? Şi care ar fi instanţa morală în baza căreia faceţi acest lucru?

Iar Elena Udrea zice că :

Cu toată prietenia, vă transmit că e foarte probabil ca activitatea de politician să nu vi se potrivească: aici nu primeşti totul de-a gata şi depinzi întotdeauna de încrederea oamenilor. Şi, oricît vi se pare dumneavoastră de neadevărat, loialitatea şi caracterul contează.

Se înjură locomotiva partidului care a luat 2,8 % cu o altă locomotivă care a dus un partid care vroia un scor cu două cifre la unul cu o singură cifră imediat după ce a sărit cu paraşuta dînd liber la miştouri de toate felurile. Păi şi cum să nu faci mişto de ei neică, cum să nu faci mişto de adunătura asta de orgolii unde toţi au dreptate.
Cum să nu faci mişto de ei în momentul în care vezi că sînt cu un picior în groapă ei se bat între ei ca să se decidă prin luptă cine e primul care sare?
În principiu nu am niciun motiv să îi votez pe ăştia, dar nici pe ceilalţi care se coiesc de două luni să facă o fuziune contra naturii, se pare că şi PNL şi PDL sînt campioni la aşa ceva, ambii fiind, la un moment dat, aliaţi şi cu PSD şi cu PC. Să nu mai vorbim de ciumele numite PC şi PSD.

Revenim pen’ că ăştia nu se lasă şi MRU mai produce o epistolă în care zice de rău de Udrea:

„Constat, însă, cu tristeţe că rămîneţi prinsă în acelaşi proces de înfierare a duşmanilor invizibili. Scrisoarea semnată de dumneavoastră putea fi publicată fără probleme în „Scînteia” anilor ’50, schimbînd cîteva nume proprii şi, bineînţeles, ortografia. Aţi fi fost „pe linie”!”

Deocamdată doamna nu a produs nimic dar timpul nu e pierdut poate pregăteşte şi apoi să te ţii furtună într-un pahar cu apă.

Nene, pînă nu ajungeţi să vă daţi seama că de fapt faceţi rău nu aveţi scăpare din cercul vicios al orgoliilor voastre mărunte.

Încheierea vine din acelaşi articol de mai sus:

„… pe dreapta avem mulți, inclusiv Udrea și MRU, care se consideră demni de onoruri pentru simplu fapt că se definesc de dreapta. Omul de dreapta, epigon al” erei Coposu” imită grosolan un destin, își plimbă masca tragică prin Oborul politicii noastre, cerșește și ultima urmă de atenție în dreapta și în stînga, iar ultima coajă de recunoaștere publică i se pare un Nobel pentru egoul său hipergonflat.
Orice încercare de înțelegere a situației dreptei dispare atunci cînd aşa zişii lideri coboară nivelul discuției la cine este o persoană toxică sau nu pentru campania lui Băsescu, dacă aroganța unuia a scos un partid de la guvernare sau că loialitatea personală ar fi o calitate pe care doar o parte o poate invoca.

Titanicul se duce la fund magistral iar căpitanul se contrează cu ofițerul secund pe ultimul colac de salvare.

În loc să se bată pentru valori și principii, omul de dreapta romanescă își scoate la mezat credențialele de loialitate, idolatrizează lideri efemeri și își lichidează cinic în primul rînd colegii.”

P.S : Între timp Adrian Papahagi îşi dă şi el demisia din PMP anunţînd asta, unde altundeva, decît pe Facebook:

Îmi pare rău de fiecare clipă, fiecare efort, fiecare naivitate îngropate în proiectul PMP, confiscat de Elena Udrea. O consider pe Elena Udrea un produs periculos al noii generații de politicieni; nu văd nicio diferență morală, politică sau mediatică între ea și Victor Ponta.

Dacă nu exista Facebook-ul erau nevoiţi să îşi scrie epistolele de mînă, iar dacă nu exista internet atunci trebuiau să şi timbreze plicul.

Reclame

2 comentarii

Din categoria Greata cotidiana, Miorita laie laie bucalaie

2 răspunsuri la „Doi intr-un pahar de apa

  1. 2,6 sa nu exageram cu punctele. 0,2 inseamna mii de voturi in plus.

  2. Thanks for mention.