Scrisoare doamnei Morgenstern

Update, Maia Morgenstern a negat categoric: „Nu mă interesează. Nu discut acest subiect, care nu face obiectul interesului meu” 

Dacă tot e o modă acum printre unii şi alţii să îşi adreseze scrisori deschise, cred că e timpul să scriu şi eu una.

Carnavalul de la Mamaia: Mazăre va fi Ştefan cel Mare, iar Maia Morgenstern – mama domnitorului (de aici)

Dragă Maia Morgenstern,

Am aflat cu bucurie în suflet că mai vrei să faci şi tu un ban cinstit şi atunci ţi-ai spus că ar fi bine dacă ai poza în Maria Oltea, fix legendara mamă a lui Ştefan cel Mare (şi sfînt după unii, dar asta e discutabil la cîţi oameni a omorît şi la câte femei a avut), pe lîngă primarul Constanţei, Radu Mazăre. Că deh e de bon ton.

“Nu am vrut in niciun caz sa fac atingere si nu sunt de acord cu razboiul si nu am vrut sa fac atingere evreilor sau comunitatii israeliene, cu care am o relatie foarte buna si care are, probabil, in Romania, cele mai multe investitii concentrate la Constanta. M-am inspirat dupa filmul Operatiunea Walkiria, cu Tom Cruise, in care un ofiter din armata germana vrea sa scape tara de un dictator nebun. El lupta impotriva regimului, nu sustinea regimul. Totusi era doar o prezentare de moda. Nu trebuie data asa mare amploare, dar noi, in Romania, in general, suntem inchizitori” – Radu Mazare

Radu Mazăre nu numai că a scăpat de moarte atunci când a fost mascat în Cezar iar fiul lui în Brutus, chiar mă întreb dacă băiatul ăsta chiar ştie un pic de istorie, dar a fost niţel mascat în nazist şi fi-su la fel.

“Articolul 5 din legea 107 din 2006  “Promovarea cultului persoanelor vinovate de săvîrșirea unei infracțiuni contra păcii și omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă, săvîrșită prin orice mijloace, în public, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi”.

Dragă Maia, dacă ai uitat cumva chestia cu naziştii, trebuie să îţi aduc aminte că ei, naziştii (nu germanii, să fim bine întelesi), au ucis în numele lebensraumum-ului şi al purităţii sângelui vreo şase milioane de conaţionali de ai tăi. Şi de ai mei. Dar eu nu sînt Maia Morgenstern şi nici nu particip la carnavaluri cu Radu Mazăre.

cap3

Să mă scuzi dragă Maia, tu, simbol naţional, dar mă iau de tine şi te anunţ că faci o mare mizerie afişîndu-te alături de unul ca Mazăre. Dar până la urmă cine sînt eu să dau cu pietre în simbolurile naţionale, în artistul poporului, dacă se afişează pe lîngă unul care nu numai că nu are minte, nu ştie istorie dar e şi lejer fascist. În fond fascişti sînt şi în Mongolia, dar măcar acolo sînt mascaţi în ecologişti.

Mazel tov!

Reclame

Un comentariu

Din categoria Miorita laie laie bucalaie

Un răspuns la „Scrisoare doamnei Morgenstern

  1. Jax

    Pacat de primul ei sot,Diu Istodor,un gentleman