Scurta de luni XLII–Strigoii

Săptămâna trecută Monica Macovei, într-o discuţie informală la care s-a strecurat şi o ziaristă de tip ZeroTV a declarat ceva vizavi de scoaterea orelor de religie din şcoli şi înlocuirea lor cu ceva mai logic. Ceea ce în fond nu este o idee rea. Dar, cum există mereu un dar, să presupunem că va deveni preşedinte, va putea ea să facă aşa ceva ? Nu ! Pentru că nu va intra în atribuţiile ei constituţionale. Asta nu înseamnă că toată floarea cea vestită nu s-a inflamat. Care pupătorii de moaşte de pe stînga (ştiu sună a oximoron să spui socialişti bisericoşi) care oamenii „de dreapta” s-au inflamat. Primii că sînt mîndri că sînt români (ce surpriză !) ceilalţi că asta e credinţa strămoşeasca şi că ce facem ne negăm identitatea neică ?

Sfinta cruce socialista

Bă, până la urmă nu e nici una nici alta.

Şi unii şi alţii uită că trăim într-o ţară în care nişte săteni au dezgropat un mort ca să îi scoată inima din piept pentru că ei credeau că este strigoi (în treacăt fie spus e un serial zilele astea despre strigoi – clickie pe poza de mai jos).

the strain“Înainte să se ducă la cimitir, a venit acasă, era băut şi spunea că el se duce să-l dezgroape pe Toma. I-am zis să stea cuminte, dar nu a vrut să mă asculte”, spune soţia lui Mitrică. Dar nea Mircea o întrerupe: “Dacă nu făceam ce am făcut, nepoata mortului nu mai trăia astăzi. Se îmbolnăvise rău. Toma se transformase în strigoi şi venea noaptea peste ea. Fata ne povestea că unchiul ei mort lua chip de pasăre sau de animal şi se năpustea asupra ei. Trăgea de ea ca să o ia după el în mormânt”. (de aici si de aici)

La fel de bine uită că o mare majoritate de electori trece pe la biserică/moschee/sinagogă/templu cam de două ori pe an – de paşte şi de crăciun – sau de trei ori – de paşte, de crăciun, la nuntă – sau de patru ori – de paşte, de crăciun, la botez şi la nuntă (sau uneori pe la cimitir). Altfel, bisericile sînt populate de iuliani capsali şi babe bigote care reuşesc să te facă să te îndepărtezi de biserică.

Iar pînă la urmă problema nu e cu credinţa sau cu lăcaşul unde se duc cei mai mulţi, problema o reprezintă slujitorul căruia îi place mai mult arghirofilia, simonia şi şpaga.

Teodosie Șpagoveanu, proprietar de mînăstire, a ajuns și la DNA

Aşadar, ori religia e scoasă din şcoli ori e reformată programa şcolară, moment în care creaţionismul va fi învăţat în acelaşi timp cu evoluţionismul iar copiii vor învăţa că nu soarele se învârte în jurul pământului ci invers căci nu degeaba au interzis cartile scrise de  Copernic. Parcă.

P.S. Romulus & Remus Pricopie şi istoria sau cultura generală nu mai ştiu exact:
– În ce oraș s-au născut Romulus și Remus?
– Nu știu dacă s-au născut într-un oraș anume, pentru că ei au fost găsiți de cineva în pădure, într-un cuib, cred că vulpea nu era cetățean…

Dacii vatican

Si gîştele din Capitoliu făceau : Ga, Ga, Ga ! pentru că trebuiau să anunțe incendierea Romei de către Caligula Smile

Reclame

Un comentariu

Din categoria Dumb politics, Greata cotidiana, Miorita laie laie bucalaie, Povesti nemuritoare

Un răspuns la „Scurta de luni XLII–Strigoii

  1. „… cum de multe ori când mori oamenii,
    mulți de într-acei morți zic se scoală de
    se fac strigoi…”
    Îndereptarea legii, 1652