Despre uitare

Showing-middle-fingerCum a fost cu ziua mea? A fost o intamplare. Sa ma credeti ca n-am aranjat ca 20 septembrie sa pice sambata, nu am asemenea puteri. S-a intamplat. Aveam doua optiuni, pentru ca un eveniment de acest gen se poate organiza doar sambata si aveam optiunea 13 sau 20 de septembrie. In momentul in care am spus 13, sper ca va imaginati cum a sarit toata lumea si a zis: ‘Nu 13! Nu ai cum sa te lansezi pe 13!’ Si am zis: ‘Vedeti ca cealalta varianta este ziua mea’. Bun si care e de fapt problema?”, a explicat Victor Ponta””

Pentru că uitaţi că au trecut doar 25 de ani de când:
– Vă rugaţi să aveţi apă caldă două ore pe zi
– Vă minunaţi la o revistă Paris Match şi o dădeaţi din mâna în mâna că Scânteia în ilegalitate
– Ascultaţi toţi Europa liberă şi comentaţi pe şoptite ce se mai spunea acolo
– Spuneaţi bancuri cu ceauşescu şi râdeaţi toţi
– Carnea de porc, vită şi pui era o minune
– Vă luaţi pâine, zahăr şi ulei pe cartelă
– Aveţi numai două ore de televiziune alb negru
– Trebuia să faceţi cerere să vă cumpăra un televizor color
– Trebuie să aşteptaţi câte 6 luni să primiţi un paşaport să vă duceţi să mâncaţi în Bulgaria mă, şi nu erai siguri nici după alea 6 luni că îl veţi primi
– Copiii voştri făceau armata la dilibau, sau la mină şi erau duşi de paşte la strâns ceapă
– Şi vă uitaţi la o ciocolată chinezesc, o gumă turbo şi nu o mâncaţi imediat
– Pepsi cola era numai pentru unii
– Nechezolul era cafea şi cafeaua se cumpără de pe covaci
– Fumaţi Carpaţi fără filtru şi dădeaţi şpagă un pachet de Kent sau de Vikend
– Vă lăsaţi plasele cu sticle la coadă de lapte/ouă/carne/portocale/banane şi altele

Şi mai ales că uiaţi asta:

beligan„Pentru noi, tovarăşul Nicolae Ceauşescu întrupează conştiinţa răspunderii, pasiunea revoluţionară, patosul patriotic şi sentimentul umanităţii reunite în libertate, în dreptate, în armonie. Prezenţa lui în fruntea partidului şi a ţării este o necesitate istorică. El vine pe firul de legendă al marilor cârmaci ai acestui popor. Simbioza lui totală cu sufletul maselor, cu sufletul poporului a dat funcţiilor pe care le deţine un uriaş conţinut afectiv, o vibraţie adâncă şi gravă. Pentru noi toţi, Nicolae Ceauşescu întruchipează omul nou, comunistul de omenie, idealul final şi vital al viziunii noastre despre lume, ţinta întregului nostru efort moral.” –  Cuvântarea tovarăşului Radu BELIGAN, membru CC al PCR (Congresul al XII-lea al Partidului Comunist Român)”

Şi pentru încă multe chestii de genul ăsta sunteţi 40 % din români care regretaţi comunismul mă? Încercarea să dispăreţi din viaţa noastră a celorlalţi, a noastră care acum vă plătim vouă pensiile şi asigurările sociale. Ştiu că nu vă place să munciţi şi nici nu mă miră pentru că voi aţi luat totul pe gratis şi aţi votat, L-aţi votat pe Iliescu împotriva lui Raţiu, l-aţi votat pe Iliescu pentru că nu e aşa Vădim Tudor era răul cel mai mare. Toţi sunteţi patrioţi acum şi creştini ortodocşi, nimeni nu mai are loc de voi nici catolici, musulmani şi nici evrei şi nici evanghelici, nimeni numai creştinul ortodox atât de ilustru reprezentat de către Victor Ponta.

dvf

Asta e România! Ţară frumoasă păcat că are 40 % de locuitori printre nostalgicii nechezolului. Dar să nu disperăm, poate vor avea parte de el în curînd şi am să râd fără să mă opresc.

Anunțuri

6 comentarii

Din categoria Campanie 2014, Cutia cu maimute, Dumb politics, Greata cotidiana, Miorita laie laie bucalaie, Political Zombies, Povesti nemuritoare, Prezidentiale 2014

6 răspunsuri la „Despre uitare

 1. Pingback: PATACHINIADA LUI PONTA : VA PLACE ACEASTA GROTEASCA PARANGHELIE , DOMNULE ION ILIESCU ? | Jurnalul Bucurestiului

 2. Jax

  Vikendul a ajuns in Bucuresti si datorita mie:) De câte ori veneam in vizita aduceam o valiza plina

 3. Postarea e plină de inexactități.

  „Ascultaţi toţi Europa liberă” — ba ascultam și Deutsche Welle, BBC, VOA, RFI.

  „Aveţi numai două ore de televiziune alb negru” — ba din martie 1989 se trecuse la 3 ore/zi. Parțial color. Dar ne uitam la bulgari.

  • bine, stiu ca esti perfectionsit, nimic nou, critica ta o iau ca pe un compliment

  • rada

   intr-adevar, autorul e un rautacios, noi traiam de fapt foarte bine ! Iti dai seama ce rasfat ? Ascultam atit de muklte posturi de radio, si aveam si apa calda de 2 ori pe sa[tamina, si se lua si curentul o data pe saptamina ! Ca avea Tovarasul grija de facturili noastre !

 4. Titlul alternativ putea fi „Blestem”. :))