Oile placide

Oile placide
S-au asternut la iernat
Privesc nutretul cu multa pofta
Din care vor consuma
Iarna intreaga,
Perfect.

Timpuri Noi – Perfect

Dacă tot a plecat Victor Ponta să se întâlnească cu Erdogan şi cu Zhang Gaoli la un schimb de experienţă, cred că Erdogan îi poate dă cele mai bune sfaturi despre cum să aresteze pe cei care îl dovedesc că fost corupt iar chinezul despre cum să scoţi tancurile în faţa guvernului împotriva celor care nu te plac, Iar R0TV şi Cangrena 3 au rămas fără starul lor principal, nouă nu ne-a mai rămas decât problema naţionala numită Robert Turcescu.

Bă, eşti nebun? De când ăsta a ajuns o dramă naţională? De când? Dacă mai era nevoie să mi se facă scârbă de ceva după sărbătorirea din întâmplare pentru treia oară a candidaturii farului luminat, geniului politic, tatălui, fiului, deputatului şi a primului ministru la alegerile prezidenţiale la care nu va participa doar ca observator spărgând seminţe pe marginea şanţului ca să vadă cu cine se va bate în al doilea tur, iată că a apărut Turcescu.

Da, e o problemă asta dar treaba stă cam aşa:

– În 1990 când nişte “nebuni” de la Timişoara au cerut lustraţie au sărit toţi să spună că nu se poate face aşa ceva.

– Raportul Comisiei Prezidențiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România a fost criticat și de către partidele de stânga, care declară că acesta este „o diversiune, un act de natură anticonstituțională, ostil poporului român” Care or fi partidele alea de stânga?

Şi atunci de ce ne mirăm? Victor Ponta ia apărarea unui fost turnător al securităţii şi văd că nimeni nu se oripilează, sau mă rog, se oripilează în limitele admise şi numai în incintă.

Deci unde e problema pentru că eu nu o văd. Poate aveţi voi nişte răspunsuri pentru că eu nu am.

Reclame

Un comentariu

Din categoria Campanie 2014, Cutia cu maimute, Dumb politics, Greata cotidiana, Istorie politica

Un răspuns la „Oile placide

  1. A nu fi tâmpit. Lustrația nu se poate decât într-un căcat de dictatură. Nu se pot exclude ÎN BLOC cetățeni de la dreptul de a candida și de a fi aleși; doar fiecăruia în parte, prin hotărâre judecătorească și după studierea cazului respectiv, i se pot restrânge drepturile cetățenești. CE AR TREBUI SĂ FACĂ UN NEAM CARE NU E DE OI PLACIDE? SĂ NU-I VOTEZE! Dar dreptul de a candida nu li se poate lua printr-o lege a lustrației, bazat „pe dosar”, decât dacă vrem să înlocuim comunismul cu alt comunism.