Hoţul neprins e negustor cinstit!

Şi zi aşa, s-a pogorât democraţia pe plaiurile tărişoarei noastre ! Fraţilor am învins ! De data asta nu trebuie să se mai facă Dinescu că munceşte. Sunt alţii care sunt aleşi pentru rolul ăsta.
Toate asociaţiile de la Organizaţia civilă de salvarea pârşului bizantin ecuatorial până la Grupul oamenilor care au în picioare şosete desperecheate, toţi s-au bucurat că partea luminoasă a politicii române a învins. Pentru că a învins Klaus Iohannis.
Dar vorba bancului cu răzeşii lui Fane Bătăuşul, ăla mic de stat dar iute la mânie care ridica biserici ca să fie iertat pentru că fie avea prea multe neveste fie că reuşea să căsăpească niscaiva boieri, societatea a luptat până la unu’, pentru că la unu’ jumate avea pauză de masă. Şi a uitat că vrea respectarea legilor, un parlament curat şi alte chestii de astea.

Cei care perorau că Johannis va pierde alegerile sunt acum sigur că el ar fi câştigat în orice condiţie, iar cei care ziceau că o să câştige nici acum nu s-au prins cum s-a întâmplat asta. Sociologii căuta o explicaţie pe care nu o găsesc căci e cam ca în bancul ăla rusesc cu diferenţa între un optimist, un pesimist şi un marxist leninist.

“Care e diferenţa dintre un optimist, un pesimist şi un marxist-leninist?

Optimistul caută într-o pivniţă întunecoasă o pisică neagră care nu există, şi speră că o va găsi; pesimistul caută într-o pivniţă întunecoasă o pisică neagră care nu există, fără să creadă că o va găsi; marxist-leninistul chiar o găseşte.”

La o privire atentă toţi erau convinşi că o să câştige KWI nimeni nu credea că o să piardă, nici măcar între tururi când diferenţa dintre cei doi alergători era de vreo 10 procente.

Altfel ziarişti mai mult sau mai puţin celebri (ăştia sunt mai puţini însă) vor să îşi facă partide pe facebook pentru că oricum ei nu fac diferenţa între like-ul dat în biţi şi like-ul ăla care spune cu glas tare „da bă, te susţin!” Domnilor, o explicaţie pentru voi – dacă dau like nu înseamnă că te şi plac, poate sunt doar curios să văd starea de agregare a onirismului politic existent cronic în politica de berărie din România.

In altă ordine de idei, tot cu ziariştii care în timpul campaniei îi suflau în vele Elenei Udrea şi care acum sunt trup şi suflet alături de preşedintele ales. Păi bă, voi nu numai că nu aveţi coloană vertebrală ci nici măcar puterea de a recunoaşte că aţi greşit şi că v-aţi făcut de cacao şi sunt blând când zic asta. Apoi teoria constipaţiei este vizibilă pe la voi, de la nea Jac – Cristoiu care vede diverse lupte intestine ascunse ochilor lumii până la la Dan Andronic care ne explică doct că de fapt asta este victoria lui Băsescu care a avut un plan ascuns şi care l-a manageriat atât de bine încât nimeni nu s-a prins.
Să fim serioşi. Unii câteodată ar trebui să se uite în oglindă şi să îşi dea palme sincronizat cu imaginea lor reflectată.

Şi dacă te uiţi pe site-urile de ştiri situaţiile sunt fără ieşire, fie este o situaţie halucinantă, fie unul dintre actorii proşti din politica română primeşte câte o zmetie peste ochi de până şi paparazzi sau cel care scrie nu îi vine a crede. Vanghelie îl scuipă pe Dragnea, Sova tace ca oracolul din Delphi da mai redus mintal niţel, Geoana, această Ana a lui Manole se vede a fi exclusul de serviciu din PSD pentru că de fapt el în sinea lui vrea la putere. Nu contează că că e labil psihic. Norul care aruncă scuipaţi acoperă PSD iar lumea stă şi mănâncă floricele.

În tot acest timp musculiţa democraţiei zboară de-a lungul şi de-a latul ţării şi spârcâie fericire şi libertate în doze maxime – spârc, spârc, spârc. Iar guvernul condus de acelaşi înfrânt care acum face o falsă penitenţa face tot ce ştie, şuntează parlamentul prin OUG-uri, mai dă câte o pauză vreunei legi şi aşa mai departe. Bugetul nu contează că trebuia depus până prin noiembrie (şi ce dacă şi alţii au făcut la fel şi au ignorat legea şi nu, nu erau de la PSD), nu contează că nu poţi face trei rectificări bugetare pe an ci numai două, aşa cum spune a dracu legea asta, noi facem ce ştim, suspendăm niţel legea ca nouă să ne fie bine.

Societatea civilă şi ceilalţi militanţi, „pilonii” victoriei parţii luminoase au intrat în transă nu mai văd ce se întâmplă în jurul lor. Unii vorbesc de cât de bun e KWI, alţii se uită la modestia, reală, a soţiei viitorului preşedinte dar uită că pe margine să întâmplă câte un lucru mic dar important în ecuaţia puterii de la Bucureşti. Cum ar fi colorarea în roşu a CNA.

Somn uşor şi sărbători fericite. Când vă treziţi din concediile pe care vi le-aţi luat o să fiţi surprinşi de ce au făcut ăştia şi atunci să nu vă miraţi că veţi fi dezamăgiţi pentru că în cultura română există un vechi proverb fanariot care spune: Hoţul neprins e negustor cinstit!

Reclame

Un comentariu

Din categoria Greata cotidiana, Miorita laie laie bucalaie, Political Zombies

Un răspuns la „Hoţul neprins e negustor cinstit!

  1. Asa ne fura pe noi entuziasmele de moment. Eyes on the ball, guys!