Eroul fara glas

Avem un Minister al Apărării care poate plăti:

5.449.508.180 pentru diverse lucruri necesare funcţionării entităţii după cum se vede din documentul ataşat. (aici – PDF)

Primele trei salarii din MApN sunt de 14077 lei, 13789 lei, 13.055 lei. (aici – PDF)

Cu toate astea nu se găsesc 600 de lei pe lună pentru singurul câine antrenat să descopere explozivi şi care s-a îmbolnavit din pricina aceluiaș MApN este luată decizia de a fi casat. Pentru că ăsta este termenul corect „casare

http://www.digi24.ro/embed/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Speranta+pentru+cainele-erou+al+armatei?video=0&width=600&height=400

A CASÁ ~éz tranz. 1) (sentințe ale unei instanțe judecătorești inferioare) A anula în urma unui recurs sau a unui apel. 2) (lucruri vechi, mașini, aparate deteriorate etc.) A scoate din uz; a da la reformă; a reforma. 3) rar (obiecte fragile) A face să-și piardă integritatea (prin ciocnire, lovire, apăsare etc.). /<fr. casser>.

Vezi sensul 2 – ăsta e sensul acţiunii MApN care a decis că nu are bani să trateze un erou.

Da, e un Erou care a luptat alături de oameni. Singura diferenţă e că el nu cere decât o mângâiere sau un salut şi un bol de mâncare, nu ştie să se exprime şi nici nu poate ieş în stradă pentru a-şi cere drepturile ca cei bipezi şi cu glas. Numiti, uneori, oameni.

A spune „Ruşine MApN!” este deja inutil pentru că nu ruşinea îl ghidează pe actualul Moş Teacă ozenistul care care conduce acest minister ci nesimţirea şi lipsa totală de respect faţă de eroi!

http://www.stirileprotv.ro/lbin/video_embed.php?media_id=61606558&section=2&video_section_id=

Prin ţări ceva mai civilizate şi cu miniştri cu mai mult bun simţ, animalele de catei eroiluptă sunt îngrijite până la moarte de către statul pe care l-au servit. Bă, aţi priceput ? De care statul pe care l-a servit ! Lucru care la noi nu se întâmplă. Bine, nu se întâmplă nici cu oamenii dar măcar ăia au glas, nu ca amărâtul ăla care suferă şi nu se poate exprima !

Dar dacă statul nu se poate îngriji de el, Eroul fara glas, atunci e treaba societăţii civile a face ceea ce ar trebui să facă statul, adică să ajute o fiinţă fără apărare.

Oricine doreşte să-l ajute pe Max poate obţine relaţii direct la Asociaţia NU MAI EŞTI SINGUR sau donând sume de bani în contul deschis de noii stăpâni ai ciobănescului german.

ASOCIAȚIA FĂRĂ SCOP PATRIMONIAL „NU MAI EȘTI SINGUR”

Cont bancar în lei: RO60BTRL04501205858688xx- Banca Transilvania Agenţia Beller.

Max nu merită soarta asta! Max merită să trăiască şi să fie îngrijit aşa cum merită şi rasplatindu-i-se eroismul de care a dat dovadă pe câmpul de luptă.

Şi căţeii sunt oameni! Puţin mai speciali!

Au mai scris pe tema asa :

a micut) Prisacariu.ro – Să donăm pentru Max. Și să-l casăm pe Dușa, ministrul OZN

b micut) Cabral.ro – Armata Română își abandonează camarazii eroi

c micut) Andrei Cismaru – Putem face o faptă bună şi să-l salvăm pe Max?

P.S: Desigur vor apărea părelnicii de serviciu care vor spune că sigur că da ţara asta are atâtea probleme încât noi ne ambalăm pentru un căţel. Un lucru spun, dacă vreţi o societatea un pic mai sănătoasă mintal începeţi de undeva, alegeţi-vă voi o cauză dar militat pentru ea şi nu doar să faceţi paradă de ce ideile voastre fără a vă implica. A comenta fără implicare e la fel ca şi cum ai sta pe marginea drumului, ai vedea un accident şi ai comenta că depăşirea a fost  greşită, în timp de unul dintre şoferii accidentaţi îşi dă sufletul în maşină plin de sânge. De vorbe toţi sunt buni, cu acţiunea stăm toţi mai prost.

4 comentarii

Din categoria Greata cotidiana, Miorita laie laie bucalaie, O data in an

4 răspunsuri la „Eroul fara glas

  1. Pingback: Lui Max, câinele-erou | Frecvența ~

  2. Pingback: Blogareala cu Vrajeala » 2014 într-un cuvânt și o poză

  3. vlad

    poate fi adoptat cainele? maine il iau

  4. Lasa, bre, c-acu isi face echipa de fotbal… Si cum, precum stii, cainii rosii ii sunt adversari, nu poate da bani pentru un caine erou. Poate il muta la MAI!!!!!