Cunoscatori fini

Oricine care a citit trei articole din Wikipedia despre islam devine brusc un fin cunoscător al problemelor din orient. Oricine are un amic evreu devine din prima un fin cunoscător al conflictului palestiniano israelian. Oricine ştie brusc cam despre ce este vorba în coran.

David Pope

Azi, în românia finii cunoscători ai realităţilor lumii încep să îşi dea cu părerea la ca de alte multe ori. Unul cu oarece aplomb intelectual şi aberează mistic despre laicitatea non creştină a Franţei, Cuirasatul şchiop al presei romaneşti spune că morţii ăia au vrut să moară pentru că au publicat desenele care supăra o comunitate.

“Cristian Tudor Popescu (dar și alți ziariști de teapa lui) are metalitatea de violator: „Onorată instanță, dacă nu voia sex nu trebuia să umble așa provocator”. Cam asta e atitudinea lui și cu asasinatele de la Paris, poate au făcut și ăia ceva, poate au înjurat.” (de aici)

Însă nimeni nu vorbeşte despre eşecul multiculturalismului şi/saU despre eşecul noţiunii de integrare. Nimeni nu se uită de fapt la problemă ci au o imagine de suprafaţă care le deformează imaginea pe care ar putea-o avea fără să citească şi cele trei articole de pe portalul despre islam de pe Wikipedia .

Reclame

Un comentariu

Din categoria Povesti nemuritoare

Un răspuns la „Cunoscatori fini

  1. Multiculturalismul esueaza atunci cand ala care mi-a luat locul de munca nu e mai bun sau mai dispus la munca decat mine, e…evreu, musulman, crestin….ungur. :))