UNPR–Batalionul disciplinar al politicianismului roman

Atunci când eram pătat, statul român m-a trimis la mină. În armata Română, pe vremea aia, existau două tipuri de batalioane disciplinare. Dilibau unde eram toţi pătaţi şi batalionul disciplinar unde erau trimişi cei care făceau diverse infracţiuni pe timpul stagiului militar.

Arc peste timp, în 2015 constat, fără uimire, că există un partid politic din România care are echivalentul unui batalion disciplinar. Batalion disciplinar politic pentru că numai aşa se poate numi UNPR.

UNPR un partid care a luat fiinţă prin plecarea unor „pătaţi” din PSD la care s-au dus ca muştele la miere diverşi alţii care şi-au ratat cariera politică pe traseul partidelor prin care au trecut.

În ultimele două zile am citit că doi politicieni mai mult sau mai puţin cunoscuţi au trecut sau vor trece la UNPR.

Primul este Valerian Vreme. Dacă nu ştiţi cine este Valerian Vreme, el este un fost ministru al comunicaţiilor şi IT-ului pe vremea guvernului Boc. Acum e niţel anchetat de DNA. Glorie! Singurul lucru notabil espre Valerian Vreme este ca acre o pagina de Wikipedia in latina unde scrie cam asa :

„Vreme, tum sodalis factionis PD-L, a die 3 Septembris 2010 ad usque 9 Februarii 2012 minister communicationis et societatis informaticae in consilio ministrorum Aemilii Boc fuit. Ab anno 2008 legatus ad Cameram Legatorum Romaniae est. Mense Iulio 2013 ad PMP transiit. Mense Octobri 2014 Camera Legatorum delatoribus publicis assentiebat, qui contra Vreme corruptionis et abusus magistratus causa investigare vellent”

Al doilea este Radu Stroe, omul de care avem nevoe (sic! Ca sa rimeze cu Stroe, nu de alta) un adevărat Bulă al politicii romaneşti devenit celebru pentru două declaraţii pe care le-a făcut cu o seninătate demnă de un copil de 3 ani:

Prima e de la referendumul din 2012 când a spus că vor fi rezultate excepţionale după ce termină de numărat oamenii din ţară. S-a văzut. Ei tot 7,4 milioane au rămas. Şi Radu Stroe a rămas tot acolo.
A doua este cea mai de porc şi făcea referire la celebrul accident din Apuseni unde pădurarii au devenit eroi. Mai târziu urmau să devină şi pescarii dar asta este o altă poveste.

„Îmi reproşez că s-a întâmplat în timpul mandatului meu tragedia de la Cluj”


Bun, acestea fiind spuse, pe lângă UDMR care este o entitate care deşi participă de 25 de ani la toate guvernările, ea nefiind trecută în registrul partidelor politice avem aici şi UNPR care deşi zice că e partid eu cred că este de fapt un batalion disciplinar pentru politicienii exilaţi de prin toate partidele.

Altfel aş dor să cunosc şi eu un membru simplu al UNPR. Nu un membru din ăla care ridică mâna la comanda whip-ului PSD în parlament ci unul de ăla cu carnet de membru şi cotizaţie plătită la zi. Dar cred că asta ţine de fapt de cripto-zoologie. Pentru că, de fapt, UNPR este ca Yeti, toată lumea l-a văzut dar de fapt el nu există.

 

P.S. În altă ordine de idei Victor Ponta nu pricepe ce are lumea cu el de nu l-a votat:

„M-am gândit, totuşi peste şase milioane de români, unii dintre ei cu siguranţă îl plac pe Klaus Johannis şi au venit să-l voteze, alţii însă, nu ştiu exact care e proporţia, au venit şi au votat împotriva mea şi atunci schimbarea mea n-a fost de strategie, a fost o perioadă de timp pe care n-am încheiat-o încă, mai am nevoie de acest timp ca să înţeleg cu ce am greşit faţă de acei oameni. Sigur, sunt unii care n-or să mă placă niciodată şi n-am cum să-i răzgândesc sau să mă justific. Foarte mulţi, însă, din cei care au votat cumva împotrivă, ca să nu vină Victor Ponta, cu siguranţă au avut lucruri să-mi reproşeze şi tăcerea mea sau, mă rog, mai puţină comunicare a fost legată de obligaţia mea, dacă rămân în viaţa publică, de a înţelege cu ce am greşit faţă de acei oameni, cu ce trebuie să mă schimb eu, cu ce trebuie să se schimbe Guvernul, cu ce trebuie să se schimbe partidul pe care-l conduc”

Păi să îi facem o schiţă zic. Dar asta mai târziu sau poate mâine. Vorba orbului – „O să vedem! „

Reclame

Un comentariu

Din categoria Cutia cu maimute, Dumb politics, Greata cotidiana, Lichele de tranzitie, Political Zombies

Un răspuns la „UNPR–Batalionul disciplinar al politicianismului roman

  1. Un comentariu legat de variantele „diribau/dilibau” care defineau unităţile militare de muncă. Originea termenului este legată de Antrepriza de construcţii „Deutsch-Rumänische Bauunternehmung (Derubau)” – vezi M.O. din 1941. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/23/Monitorul_Oficial_al_Rom%C3%A2niei._Partea_1_1941-04-04,_nr._81.pdf.
    Deci, mai degrabă „diribau”. 🙂