Stirpim coruptii, uitam de cauze

Bun, Hrebenciuc, Cocoş, Udrea, Coldea, SRI, DNA şi alte alea sunt în centrul atenţiei de la începutul anului.
Şi cu ce ajută asta lumea? Să vadă mai bine circuitul spăgii în natură? Păi nu se cunoştea deja? Unele chestii sunt ca secretul lui Polichinelle. Toţi ştiau, nimeni nu vorbea.
Voiculescu la pârnaie, Ridzi stă pe marginea saţului să vadă dacă ajunge sau nu la Târguşor şi aşa mai departe. Cum se simte asta în viaţa de zi cu zi? Le este altora mai frică să ia şpagă acum? Le va fi altora mai greu să spele bani? Vor fi serviciile într-adevăr sub control civil? Până acum nu am primit răspuns la această întrebare. Şi nici nu vom primi.

E admirabilă iniţiativa asta gen: Hai să stârpim corupţia! Dar stârpim corupţii fără să stârpim cauza.

</begin moment de stânga>

Medicii au salarii mici, profesorii au salarii şi mai mici, un procent important din societatea română trăieşte la limita sărăciei. Pentru asta nu există reprezentativitate. Nu poţi să plângi pe umărul săracului după ce te duci să dansezi în Dubai. Nu poţi să te plângi de preţul benzinei în momentul în care tu ai o maşină care consumă 25l/100 km. Pur şi simplu devii ipocrit în ochii tuturor celor care vor să vadă adevărata ta faţă

</end moment de stânga>

Toţi combat corupţia dar nimeni nu se aplecă spre cauze.

Toţi sunt oripilaţi, de exemplu, zilele astea de faptul că Elena Udrea a intervenit la BRD, iar acelaşi BRD s-a executat rapid. Nimeni nu se oripilează de faptul că băncile din România nu sunt bănci ci o mică gaşca de cămătari care pentru cei cu mai mulţi bani sunt îngeri iar pentru cei mai săraci demoni.

Şi iarăsi toţi se întreba ce fac ăsta cu atât de mulţi bani. Păi voi ce aţi face? Nu întreb generaţia ăsta născuta după ’89 ci pe cea născuta înainte de 89. Ce aţi face cu atât de mulţi bani? Investiţii? Călătorii? Case? Hai fiţi cinstiţi! Uitaţi-vă la vârsta celor corupţi şi o să înţelegeţi de ce le trebuie atât de mulţi bani.

Hai să nu mai fim loiali până la capăt altora. Ar trebui să fim lioali conştiinţei noastre, loiali celor apropiaţi noştri. În fond politicienii români sunt loiali numai lor şi buzunarului lor fără a le păsa de cei din jur.

Reclame

Comentarii închise la Stirpim coruptii, uitam de cauze

Din categoria Cutia cu maimute, Dumb politics, Greata cotidiana, Lichele de tranzitie

Comentariile nu sunt permise.