Palcuri, cete, gasti, specialisti, lume in general

If the fortune tellers were any good, they would have seen it coming.

Un pâlc de cetăţeni numiţi analişti au comentat gestul Elenei udrea de a-şi duce degetul la nas. O ceată de oameni s-au grăbit să comenteze. Dar dacă Elena Udrea avea un muc şi vroia să scape de el ? Dar dacă în loc să îşi ducă degetul la nas şi-l ducea la spate şi încerca în mod elegant să se scrapine în cur ? Cum interpretau analiştii semnul asta.

11421_456221957866958_2249311628146608474_n

Să fim serioşi, o gaşcă de papagali a condus România de 25 de ani. O ceată de papagali conduce România în 2015. O ceată de papagali va conduce România şi de acum încolo.

România nu are politicieni ci un grup de oameni care vor să ajungă cu orice preţ la putere.

Zilele trecute am urmărit un documentar despre Paris şi despre Baronul Haussmann cel care a sistematizat aceste oraş. Haussmann a fost cel care trasat marile bulevarde ale oraşului dislocând mii de oameni de pe traseul lor. Concluzia celui care prezenta documentarul a fost următoarea : În Marea Britanie acest lucru nu se putea întâmpla niciodată pentru că acolo, guvernul se află în slujba cetăţeanului.

The United Kingdom is a parliamentary democracy: government is voted into power by the people, to act in the interests of the people. (de aici)

Spre deosebire de România, unde cetăţeanul este în slujba guvernului, a ANAF-ului şi a altor entităţi care toate nu fac decât să supravegheze traseul banilor – din buzunarul cetăţenilor în buzunarul propriu al politicienilor.

Tinerii nu sunt atraşi de politică, cetăţeanului îi este indiferentă politica iar parlamentul se află undeva la coada încrederii. Şi totuşi o dată la patru ani electorul votează. Îşi votează baronul, îşi votează hoţul pe care mai apoi să îl urască sau să îl idolatrizeze, astfel, confirmându-şi justeţea alegerii.

Din toată larma asta care este generată de reţinerea, altfel predictibilă, a Elenei Udrea nu ne rămân decât o sumedenie de întrebări.

– Cum a fost posibil aşa ceva ?
– Cine sunt de fapt adevăraţii stăpâni ai ţării ?
– Unde se duc şi cum se cheltuie banii contribuabililor, dincolo de statisticile oficiale ?
– Câte cazuri Elena Udrea, Cocoş sau Hrebenciuc mai sunt ? Şi dacă mai sunt, de ce încă nu se vorbeşte de ele ?
– Şi ultima, dar asta e o întrebare strict personală : De dosarul ăla EADS în care sunt  bagaţi şi mai mulţi se mai aude ceva ?

În tot acest timp undeva în lume se petrece asta :

Clients who held HSBC bank accounts in Switzerland include former and current politicians from Britain, Russia, Ukraine, Georgia, Kenya, Romania, India, Liechtenstein, Mexico, Lebanon, Tunisia, the Democratic Republic of the Congo, Zimbabwe, Rwanda, Paraguay, Djibouti, Senegal, Philippines and Algeria. (de aici si de aici)

si asta aici in tara

Guvernul a şters oficial datoriile Rompetrol. Statul va încasa în total 270 din cele 760 de milioane de dolari cu care a creditat compania (de aici)

Reclame

Comentarii închise la Palcuri, cete, gasti, specialisti, lume in general

Din categoria Cutia cu maimute, Dumb politics, Greata cotidiana, Lichele de tranzitie, Miorita laie laie bucalaie, Political Zombies

Comentariile nu sunt permise.