Nu religia e o problema

Naţia freamătă din cauză faptului că religia a devenit opţionala în şcolile din România. Păi ori suntem stat laic ori nu mai suntem ? Până în momentul în care constituţia, da, aia proastă o să spună altceva ţara asta rămâne laică.

Şi în toată discuţia asta şi ateii şi ortodocşii nu sunt dispuşi să lase de la ei. Problema nu este a religiei în sine, am mai spus asta de mai multe ori, ci în cei care o deservesc, au o predau.

În momentul în care copilul îţi vine acasă plângând că profesorul de religie îi spune că va fi accidentat de maşină în cazul în care nu îşi spune rugăciunea de dimineaţă ce faci? Îl mai laşi pe ăla micu’ să se ducă la ora care e predată de un descreierat?

Sau ce faci ca părinte când îţi vine copilul şi îţi spune asta:

cdobre

Încă o dată, problema nu este a religiei, problema este a manualelor prost făcute şi a celor care o predau.

Reclame

Un comentariu

Din categoria Cutia cu maimute, Dumb politics, Greata cotidiana, Miorita laie laie bucalaie

Un răspuns la „Nu religia e o problema

  1. Constituția NU SPUNE NICĂIERI că România este un stat laic! NU există o precizare ca la frații ăștia: „La France est une République indivisible, laïque, démocratique et sociale.” Și nu are o lege a separării TOTALE a Statului de Biserică, așa cum Franța are din 1905. Iar în Franța predarea religiei în școlile PUBLICE este INTERZISĂ PRIN LEGE.