Lupta anti–anti coruptie pe banii tai

Ieri mai pe seară, pâlcurile de părelnici au găsit în ediţia NYT un articol care pune la îndoială activitatea DNA şi cam tot ce se întâmplă în ceea ce privește combaterea corupţiei în România.

Evident că mai toate articolele încep cu acea propoziţie dragă „jurnalistului” român, care spune: „Prestigiosul cotidian «New York Times» publică în paginile sale un articol …… ”. Articol scris de Patrick Basham

Până la urmă, e ca-n bancul cu rusul care a primit o Volgă neagră gratis, care de fapt nu era neagră, ci roşie, şi nu era Volgă, ci o bicicletă, şi nu i s-a dat, ci i s-a luat.

“Prestigiosul cotidian NYT” are de fapt o rubrică de opinii, rubrică în care nişte oameni îşi dau cu părerea despre diverse chestii, iar undeva în pagină se spune că articolele publicate în această secţiune nu reprezintă poziţia oficială a aceluiaşi “prestigios cotidian”. E cam cum Antena 3 e afiliată la CNN. Bun, acum puteţi zâmbi sau chiar să râdeţi.

“An op-ed (originally short for „opposite the editorial page”, latterly „opinion editorial”) is a piece typically published by newspapers, magazines, and the like which expresses the opinions of a named author usually not affiliated with the publication’s editorial board.[1] Op-eds are different from both editorials (opinion pieces submitted by editorial board members) and letters to the editor (opinion pieces submitted by readers).”

Iaca cum se publică în Op-ed din NYT:

“The New York Times accepts opinion articles on any topic, for the Op-Ed page (Monday through Saturday), the Sunday Review, our Opinionator and other online series, and the International New York Times (which is edited out of Paris, London and Hong Kong).” (de aici)

Brusc, de la Antena 3 la B1 TV şi de la Realitatea TV la România TV, toţi se plâng de condiţiile din penitenciare. Păi, nene, până acum nu erau aceleaşi condiţii în penitenciare? Nu era aceeaşi mizerie? Nu era şi până acum agolmerație?

a micuţ) Nu am niciun pic de empatie pentru oamenii politici care ajung la pârnaie. Niciun pic. Ei au gestionat ţara şi aveau două variante: 1) să nu ia şpagă – şi nu aveau parte de condiţiile grele din penitenciare; 2) se îngrijeau să creeze condiţii bune în penitenciare (cam ca în Norvegia de exemplu).

Şi astfel beneficiau şi ei de condiţii bune atunci când Justiţia îi ascundea pentru câţiva ani. Politicienii noştri NU au parte în arest de condiţii mai proaste decât restul poporului – ţiganul buzat romul care a tăiat pe unu cu şişul, aurolacul care a furat un telefon şi proasta de contabilă care a semnat de-a-n boulea ce i-a cerut şeful. Până acum nu i-au interesat condiţiile din arest, dubă şi închisori (şi nici pe noii „beneficiari”). (clickie pe pozã pentru detalii)

b micuţ) Se încearcă acreditarea ideii că societatea română trăitoare în anul 2015 este la fel ca societatea franceză din timpul Regimului Terorii. Păi, nu prea e aşa. Din păcate, poporul vrea arestări; din păcate, acum poporul vrea confiscări, pentru că s-a săturat să dea şpagă cam pe oriunde. Până la urmă, ăştia care ajung la pârnaie ajung pentru că au furat şi din banii lui, s-au dus în concedii şi din banii lui şi şi-au luat maşini tot din banii lui, ai poporului. Aşa că de ce să nu se bucure şi el niţel când vede câte unul de-ăsta, indiferent din ce tabără este, că ajunge la mititica şi că i se iau toţi banii.

Altfel, opinteala e acum să se spună că Justiţia a fost de fapt eliberată de Ponta. Şi desăvârşită de Iohannis. Hai că e cam mult totuşi.

Mi se fix bălăbăne dacă le confiscă sutienele sau șireturile la intrare ori fularul de la Burberry, dacă se cacă în găleată sau au parte de alte condiții insalubre, dacă îi plimbă cu merţanul patru ore sau cu o dubă – 48. Unu la mână, nu eu decid condițiile din penitenciar; doi la mână, când comiteau faptele pentru care au ajuns la pârnaie, sunt absolut convins că li se rupea fix în 14 de mine… de ce le-aș plânge eu soarta acum, oricât de cruntă ar fi?

Da, știu, sunt câine făr’ de suflet.

P.S. Lecturi suplimentare :

Plimbarea corupţilor, “intimidantă”, cu cătuşe e foarte bună

Vreți să vedeți o manipulare mișto?

Disperarea corupților naște mari analiști americani

Reclame

2 comentarii

Din categoria Cutia cu maimute, Dumb politics, Greata cotidiana, Lichele de tranzitie, Miorita laie laie bucalaie, Political Zombies