Scurta de luni LXXIII–Matusi, tranzactii cu terenuri, imprumuturi si bani lichizi

Mă tot uit la sumele vehiculate prin anchetele DNA. Cum se duc oamenii ăia cu pungile de un leu pline cu bani care sunt destinaţi mitei.
Din ce citesc nimeni dar absolut nimeni nu îşi pune întrebarea de unde provin acele sume. Sau dacă şi-o pun este foarte discretă.
În general motivaţia este că acele sume provin din moşteniri, tranzacţii cu terenuri şi împrumuturi.

Bun să o luăm pe rând:

Moşteniri – deschizător de drum a fost Adrian Năstase cu a sa decedată mătuşa Tamara. Astfel a apărut o pleiadă de părinţi, mătuşi, unchi şi alte rude, toate decedate care, toate, dar absolut toate au lăsat moştenire o sumă mare de bani. Evident ţinută la saltea şi de care nimeni nu ştia de ea. Apoi ei ce să facă să îi lase acolo? Au folosit-o în interesul propriu.

Tranzacţii cu terenuri – Politicianul român este născut moşier sau boier de spiţă veche. Toţi au terenuri de vânzare în zone scumpe, toţi au reuşit să le vândă şi mai ales toţi au făcut tranzacţii numai cu bani lichizi. Pentru că lichidul ajută viaţa.

Împrumuturi – aici povestea e si mai frumoasă. Toţi politicienii au prieteni diverşi oameni care le dau împrumuturi care amâna returnarea sine die. Pentru că prietenii sunt buni. Sau iau împrumut de la băncile din românia. Minunat, numai cine nu a încercat să ia un credit în românia nu ştie prin ce încercare a trecut ca să ia o sumă de 10.000 de euro. Nu 100.000 de euro pentru că pentru asta e şi mai complicat. Dar numai pentru unii.

Şi ultima întrebare – Ce bancă eliberează 900.000 euro bani lichizi? Mai există Oficiul naţional de prevenire şi combatere a spălării a banilor?

Deci hai să fim serioşi cine îi crede pe ăştia că sunt curaţi ca lacrima fie e prost fie e naiv.

Reclame

Comentarii închise la Scurta de luni LXXIII–Matusi, tranzactii cu terenuri, imprumuturi si bani lichizi

Din categoria Cutia cu maimute, Dumb politics, Greata cotidiana, Lichele de tranzitie

Comentariile nu sunt permise.