"Sfânta proprietate privată", un moft !

Este un moft chestia asta cu „sfânta proprietate privată”, restituirea pădurilor este o prostie istorică. (Focșani, ianuarie 2001).
Garantarea proprietății ar însemna stoparea dreptului de a-ți mai înstrăina proprietatea. E corect? Nu-i corect, conform dreptului de proprietate modern. Asta era valabil în feudalism, legarea de pământ a oamenilor. (februarie 2001).
Ion Iliescu.

Retrocedarea pădurilor, retrocedarea caselor, retrocedarea fabricilor, chestii care încă mai macină ţara asta dupa 25 de ani şi mai macină şi clasa politică tot dupa 25 de ani.  Natural.  Aproape darwinian aş putea spune.

În 25 de ani statul prin reprezentanţii săi a încercat prin toate mijloacele să încetinească procesul de restituire. De ce? Pentru că aş au vrut trei, patru oameni în din 1990 până în 1996 şi câteva sute de oameni ai muncii care au apărat „democraţia originală”. Iliescu, Roman, Stolojan şi Văcăroiu.

Toţi cu idei despre cum se poate face restituirea proprietăţilor. Mai apoi au apărut corifeii, adică restul guvernelor post decembriste, indiferent de culoare care au făcut la fel. L-au luat pe Iliescu ca piatra de hotar şi au aplicat întocmai ceea ce a spus.

Vă miră că Horia Georgescu intră la bulău? Să nu vă mire! Vă miră că Alina Bica a făcut tâmpenii? Să nu vă mire! Vă miră că Elena Udrea, Cocoş, Mazăre, Nicusor Constantinescu şi alţii că ei intră la pârnaie? Să nu vă mire! Toate acestea sunt rezultante ale încăpăţânării FSN/PSDR/PSD/PDL/PNL/PNŢCD de a aplica o politică normală şi coerentă a deznaţionalizării bunurilor furate de către comunişti. De ce? Pentru că undeva în adâncul sufletului lor sunt la fel. Sunt la fel cu cei care au furat proprietăţi. Nu comunişti ci hoţi!

Tot ce se întâmplă acum este rezultanta multiplelor guvernări FSN în anii 1990 – 1996. Şi tot ce s-a întâmplat până acum nu face decât să confirme ceeace am sus mai sus.

Chiar dacă numele pe care justiţia le incriminează acum sunt altele, cauzele sunt aceleaşi, iar rezultatele sunt aceleaşi. O nouă falsă clasă politică şi o nouă falsă clasă economică care probabil vă fi spulberată de următoarea generaţie care se iţeşte pe şest acum.

Reclame

Un comentariu

Din categoria Greata cotidiana, Lichele de tranzitie

Un răspuns la „"Sfânta proprietate privată", un moft !

  1. Cu un amendament Tati. Deznationalizarea asta a devenit un mijloc de a fura inacceptabil. S-au retrocedat muzee, scoli si spitale. O magarie oribila in numele dreptului la propietate.