Voi nu contati !

Nene ce nu se înţelege din treaba asta:

“Nu ştiu dacă contează părerea dumneavoastră. Cred că m-au votat 30.000 de alegători.” – Doina Silistru. (de aici)

Voi nu contaţi, nu voi pe persoană fizică care daţi telefoane senatorilor ca să îi întrebaţi cum votează în cazul lui Dan Sova sau lui Darius Valcov, ci voi în general, voi ăia 30.000 sau voi ăia 6 milioane care aţi ieşit şi aţi votat pe unul sau altul anul trecut.

Voi nu contaţi decât într-un singur moment – în bucata dintre începutul campaniei electorale şi aruncatul votului în urnă. Atât! După care nu mai aveţi acest drept! Nu mai contaţi!

Dreptul ăla îl pierdeţi în momentul în care credeţi că printr-un vot veţi schimba clasa politică mutând puterea de la stânga la dreapta sau de la dreapta la stânga. Doar credeţi, pentru că altfel vă veţi afla surprinşi, uimiţi, în acelaşi loc. În locul în care nimeni nu vă bagă în seamă.

Şi nu să nu îmi vorbiţi despre faptul că voi în sinea voastră credeţi în candidaţii propuşi. Să fim serioşi! Voi vreţi doar să vă confirmaţi că alegerea voastră, deşi este evident că a fost prost făcută, este bună. Indiferent de care este ea.

Apoi trebuie să vă calmaţi, doar voi i-aţi votat şi pe unii şi pe alţii aşa că nu vă mai plângeţi.

Altfel, aţi mai văzut din noiembrie 2014 ceva mişcare prin stradă? Nu, în afară de vreo câţiva disperaţi pe care voi „votanţii conştienţi de pericolul pe care îl reprezenta Victor Ponta” îi consideraţi nişte excepţii, nişte ciudaţi.

Şi apoi vă miraţi că sunând un parlamentar sau senator român vi se spune că nu contează ce credeţi voi ci el vă vota conform conştiinţei lui.

Păi conştiinţa au şi hoţii şi violatorii şi conştiinţa aveau şi cei care au făcut marţea neagră sau cei care i-au salvat pe Varujan sau pe Borbely. Tot cu conştiinţa au votat.

Mizerabilii din parlamentul incompetenţilor au conştiinţă!

Bun, acum puteţi începe să râdeţi, în hohote, şi de ei şi de conştiinţa lor dar mai ales de voi, cei care i-aţi votat orbeşte.

După ce vă opriţi din râs aduceţi-vă aminte că la anul mai e un rând de alegeri, ultimele până prin 2020 şi poate veţi înţelege totuşi importanţa votului. Nu a votului contra, neapărat doar aşa ca să moară capra celuilalt, ci a votului conştient care să aducă în parlament un om care se va zbate pentru comunitatea din care face parte şi nu o maimuţă (cer scuze maimuţelor pentru că le compar cu parlamentarii români, nu merită maimuţa o astfel de jignire).

Reclame

Comentarii închise la Voi nu contati !

Din categoria Cutia cu maimute, Greata cotidiana, Lichele de tranzitie

Comentariile nu sunt permise.