Merge şi aşa !

Adrian Năstase e mai bun !
Adrian Năstase a spălat bani elegant !
Adrian Năstase a făcut un muzeu.
Deşi la banii lui putea face şi o galerie de artă el a făcut doar un muzeu. Un muzeu al hărţilor unde au fost donate hărţi de către el şi de către soţia lui.
A spălat şi el bani dar mai elegant.

Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, îşi datorează existenţa colecţiei cartografice, donate cu generozitate de Adrian Năstase şi de soţia sa Daniela Năstase care se înscriu astfel ca unici ctitori ai acestui locaş de cultură. Tot prin străduinţa acestor mari colecţionari cu o înclinaţie deosebită spre lucrările cartografice de la începuturi şi până în zilele noastre, a fost găsită şi amenajată actuala clădire cu spaţii de expunere dispuse pe două nivele ce comunică între ele printr–o scară interioară, pe al cărui palier o serie de exponate introduc vizitatorul în tematica sălilor în care va păşii.

După săptămâna asta în care DNA a găsit o pinacotecă în ziduri şi a căutat în cimitir diverse alte opere de artă constat că tânăra generaţie de politicieni este tâmpită.

Dacă Adrian Năstase s-a rezumat doar la un muzeu cu hârtii, Darius Valcov l-a cumpărat pe Picasso şi pe Andy Warhol. Mă întreb ce căuta Warhol în colecţia asta unde se mai află şi Ţuculescu sau Grigorescu. Ce căuta Warhol între „Car cu Boi” pictat de Grigorescu şi diverse chestii impresioniste pictate de Ţuculescu sau cubiste din perioada albastră a lui Picasso ?
Warhol era un rebel, aşa trebuia să fie şi Valcov ?
Warhol picta realitatea.

B945H6
Deh, poate asta îi lipsea lui Darius – realitatea. Realitatea că a sărăcit un ţinut sau o zonă.
Les nouveaux riches”, nu ştiu ce înseamnă artă, pentru ei e o chestie care poate fi pusă pe zid sau în zid , în fond, pentru ei, este acelaşi lucru până al urmă.

Ne mirăm în fiecare zi de diverse chestii care existau şi până acum. Ne mirăm că există baroni locali, ne mirăm că există postaci, ne mirăm că licitaţiile a fost trucate până acum, ne mirăm de faptul că un tip poate strânge la fel de multe tablouri că Muzeul Naţional de Artă, ne mirăm că unii s-au îmbogăţit din muncă „cinstită”  la stat şi ne mai mirăm că sistem conduşi de un tip care şi-a copiat lucrarea de doctorat. Ne mirăm şi atât, rămânem cu mirarea dar în acelaşi timp mulţi dintre noi rămân şi cu nepăsarea pentru că vorba aia fanariotă – Să fure maică dar să vedem că a şi făcut ceva !

Oameni ca Darius Valcov, indiferent în ce partid s-au aflat sau se află nu au făcut decât să arunce cu praf în ochii electorratului, pentru că vorba poporului : Merge şi aşa ! 

Reclame

Un comentariu

Din categoria Dumb politics, Greata cotidiana, Lichele de tranzitie

Un răspuns la „Merge şi aşa !

  1. Gogu: Tranzistorul?! Tranzistorul nostru! Japonez!
    Gogu: Tonitza? Tonitzaaa! Cuiul! Ne a luat tabloul! Original! Japonez!