Agenda publica si plictisul

Reuşeşte Klaus Iohannis să facă agenda publică zilele astea ?
Reuşeşte Victor Ponta să facă agenda publică zilele astea?
Reuşeşte Gabriela Vrânceanu Firea să facă agenda publică?
Parlamentul? Senatul? Vreun ministru din guvern? Sau vreun părelnic de pe la televiziuni?
La toate aceste întrebări răspunsul este: Nu!
În schimb proaspătul pensionar Traian Băsescu reuşeşte să îi facă pe toţi să urle .
Nu m-am uitat la interviul de aseară mai sus numitului şi nici nu am citit ce a spus. În schimb am văzut o sumedenie de păreri, impresii, opinii, strigăte de luptă, înjurături, dorinţe de tăieri cu cuiul ruginit în lungul venelor (ca să nu şi le lase scurte) şi alte alea.

Aveau de ales să facă ceva mai bun. Nu au făcut pentru că pe seceta asta în care pas, cu pas, cu pas se mai lansează încet, încet o nouă carte, nu prea mai ai ceva de criticat. Pe Sova nu îl mai arestează nimeni un timp, senatorii se fac că lucrează iar deputaţii şi-au luat deja vacanţă pentru că şi ei sunt oameni.

În urma lor rămâne un pâlc de părelnici care nu au ce face, nu au nici un joc mai nou de jucat sau vreun film de văzut şi atunci nu le rămâne decât să îşi dea cu presupusul despre ce a vrut să zică sau să facă proaspătul pensionar prezidenţial.

Hai să fim serioşi o lecuţa şi să ne uităm în jurul nostru şi să vedem că totuşi avem chestii mai bune de făcut. Măcar săptămâna asta.

Succese nebănuite!

Reclame

4 comentarii

Din categoria Dumb politics, Greata cotidiana, Lichele de tranzitie, Miorita laie laie bucalaie

4 răspunsuri la „Agenda publica si plictisul

  1. De vreme ce agenda publică reprezintă ansamblul de probleme pe care le percep membrii unei comunităţi, nici Johannis, Ponta, Firea, Parlamentul, Guvernul, ori părelnicii şi jurnaliştii nu o pot face.
    Primii pot face eventual agenda instituţională, ceilalţi eventual agenda media. Ceea ce pot ei însă face în plus este să articuleze problematicile din agenda publică în agende instituţionale sau media, care pot fi influenţate către politici publice reactive la agenda publică prin advocacy sau lobby.

    Problema celor menţionaţi mai sus este că fie sunt surzi la agenda publică, fie inventează o agendă publică de uz personal, încercând să-şi impună propriile agende şi mai apoi să şi le justifice.

  2. Îl mai ia acum cineva în serios? Eu zic că e trecut deja doar la ştiri de cancan. Ştim, e greu, sevrajul dat de lipsa puterii nu e chiar uşor de suportat. Dar trece.

  3. nici eu nu m-am uitat la el aseara, insa a fost suficient sa citesc toate declaratiile azi 🙂 omul e de neoprit.

    • Corect dar daca ne uitam atent tocmai vom vedea ca tocmai a facut agenda publica. ce Sova, ce economie, nu nene 🙂