Hacktivismul* inutil

Ieri o furtună a cuprins România. O furtună într-un pahar de apă. Pentru că o furtună adevărată ar fi scos nişte oameni în stradă. Nu a făcut-o pentru că e mai simplu să strigi din spatele unui monitor, să faci hacktivism pentru liniştea şi siguranţa ta. Opoziţia  seamănă cu cei doi bătrîni din trupa de păpuşi Muppets care stau la balcon şi critică tot.

Din 1991 şi pînă în 2012 nu m-am dus în stradă să strig, nu am ieşit să protestez, m-a făcut să ies ICR-ul şi cum a fost el desfiinţat. Şi acolo am văzut o mîna de oameni care au venit , au strigat şi au plecat. Atît ! Nu s-a mai întîmplat nimic, În general PSD-ul nu se prea teme de mişcări de stradă. Sau se teme, dar dacă ies afară 50.000 de oameni ceea ce nu este cazul în Bucureşti, nu mai vorbim de ţară.

mihail-neamtuLa suspendarea lui Băsescu s-au strîns o mîna de oameni şi unii, s-au amuzat cînd l-au văzut pe Mihail Neamţu cu usturoiul în mîna. Sîntem serioşi ? Nu ! Aceeaşi atitudine de Muppets.  Plagiatul lui Ponta ? He he he acolo mai eram o mîna de oameni. Şi atît ! S-a mai auzit ceva de asta ? Nu !
Opoziţia este frumoasă, puternică şi elegantă pe internet, în grupuri de discuţii, pe FaceBook şi pe Tweeter dar nu iese în stradă, nu poate să strîngă o mîna de oameni care să iasă şi să strige.
După furtună de ieri, aceeaşi opoziţie speră că demonstraţiile anti Roşia Montana vor trece la un nivel superior unde demisia lui Ponta va fi catalizatorul acestei mişcări. Daţi-mi voie să vă spun că nu, nu se va întîmpla aşa ceva decît în condiţiile în care mişcarea aia ar fi fost de la bun început politica. Dar atîta timp cît cei de acolo nu au opinie politică, ba chiar sînt încurajaţi să nu o aibă, nimic nu va duce la evoluţia sperată pe care opoziţia parlamentară şi non parlamentară o spera.

tumblr_m5pd07Zscu1rn1r9to1_500Cei doi bătrîni cîrcotaşi reprezenta imaginea opoziţiei în România, şi aşa va rămîne pînă în momentul în care tot ea opozitia nu va înţelege că nu mai ţine cu invocarea Mineriadei din iunie 1990, cu furtul de la alegeri şi alte prostii.
Pînă cînd opoziţia nu va avea un proiect pentru România, lucrurile nu se vor mişca şi totul va rămîne la stadiul de speranţă care moare ultima.

*) Hacktivism

Un comentariu

Din categoria Dumb politics, Greata cotidiana

Un răspuns la „Hacktivismul* inutil

  1. Nici cei din opoziție, nici măcar cei de la putere, nu au un plan real pentru România. În ultimii 20 de ani nici o schimbare a echilibrului puterii nu s-a făcut pe baza că ”ceilalți au o strategie mai bună”. De fiecare dată s-a mers pe vot de blam, pe multă demagogie și promisiuni exagerate, presurate cu niște sacoșele prin categoriile sociale la care își fac efectul.

    De la Revoluție încoace România nu a fost administrată pe baza unui plan, ci cu niște decizii ad-hoc, așa. Dovadă stă faptul că în Parlament se doarme, și aproape nici o lege, interpelare sau altă chestie de gen nu este decisă, iar țara funcționează de mulți ani mai mult prin ordonanțe de urgență.

    E ca la desenele alea animate, unde e un dig, și începe să apară câte o gaură, și ici, și colo, iar personajul se chinuie să le astupe pe toate.