Tits and Horses

Un un foarte bun prieten al meu (şi spun rar cuvîntul prieten vs amic) mi-a dat să ascult următoarea melodie

Melodia e definitorie pentru politica de cadre a USL, cel puţin la nivel de reprezentare în domeniul culturii şi relaţiilor externe.

Dacă la ICR avem un Secretar General adjunct numit Vali Iovan care a lucrat înainte de a înainta pe scara sinecuristică la DSVSA Dolj şi DGASPC Dolj şi o mai avem şi pe domnişoara Mihaela Baston-Ciobanu, la ICR Viena, care este un utilizator elementar de germană iată că la Institutul Eudoxiu Hurmuzachi o avem pe Denisa Ariton.

Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru Românii de Pretutindeni este o instituție publică de interes național, cu personalitate juridică proprie, aflată în subordinea Ministerului Afacerilor Externe, unică prin programele pe care le oferă tinerilor etnici români de pretutindeni care trăiesc astăzi în afara frontierelor statului român.
Institutul se ocupă de:

1. Promovarea valorilor culturii naționale în rîndul comunităților românești autohtone din vecinătatea României.

2. Asigurarea, prin Anul Pregătitor, a cadrului necesar pentru însușirea limbii, culturii și a civilizației românești de către bursierii statului român.


3. Perfecționarea cadrelor didactice care predau limba română/în limba română în comunitățile românești din vecinătatea României.
4. Realizarea de studii, analize, cercetări privind comunitățile românești din vecinătatea României, în parteneriat cu instituții publice și organizații neguvernamentale de profil.
5. Organizarea de evenimente cu caracter cultural, artistic, științific, educațional, documentar, cu preponderență pentru tinerii români din comunitățile aflate în vecinătatea României, în colaborare cu alte instituții de specialitate.
6. Facilitarea dialogului și a colaborării atît a personalităților românești din afara granițelor, cît și a organizațiilor reprezentative ale etnicilor români din vecinătatea României, în scopul conturării unui cadru adecvat comunicării pe segmente socio-profesionale distincte.
7. Dezvoltarea de activități specifice, în beneficiul culturii, al civilizației naționale și al imaginii României în lume.

8. Conceperea de proiecte și programe educaționale pentru membrii comunităților românești de pretutindeni.
9. Editarea unor lucrări de referință privind problematica comunităților românești.
10. Institutul derulează programe de pregătire pentru însușirea terminologiei de specialitate a instituțiilor de învăţămînt, ale căror cursuri le vor urma cei care studiază în România la toate nivelele și formele de învăţămînt, precum și cei care solicită și obțin prin concurs, burse de studiu în România, la orice nivel și formă de învăţămînt, în vederea aprofundării cunoștințelor de limba română și pentru afirmarea identității culturale și științifice române, în condiții similare cu cele ale cetățenilor români.
11. Persoanele care participă la stagii de perfecționare în [România] și care beneficiază de facilitățile aferente pentru cadre didactice.


Pentru toate astea statul român nu a găsit-o decît pe Denisa Ariton care ocupă un post de referent gradul III şi are un salariu de bază de 3.600 de lei lunar.
Ea este cunoscută mai mult prin tăcerea ei şi prin sînii ei planturoşi.

Presupun că toţi tinerii care vor să înveţe româna din teritoriile din afara granitelor vor da năvală la acest institut.

Intrebarea e, cine o penetrează domnule pe asta?

4 comentarii

Din categoria Dumb politics, Greata cotidiana

4 răspunsuri la „Tits and Horses

  1. Sa nu fim rai ! daca pasiunea ei catre arta era pictura o apreciam, daca este pictorialul o blamam !

  2. Pingback: Blogareala cu Vrajeala » Ce te recomandă pentru Parlament? Vocea și talentul…la bisexuale

  3. Ponta e prea mult, Corlățeanu e prea puțin. Dragnea?